site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk CHP’den 18 Mart Açıklaması

Selçuk CHP’den 18 Mart Açıklaması
18.03.2015
A+
A-

hasan-uysal

18 Mart Çanakkale Zaferi , 1. Dünya Savaşında Emperyalist İtlaf Devletlerinin Anadolu’yu ele geçirme hayallerine , binlerce şehit vererek son verdiğimiz bir zaferdir. O zamanlar Kurmay Albay olan Mustafa KEMAL ve arkadaşlarının , inanılmaz karşı koyuşları sayesinde İngiliz, Anzak ve Fransız kuvvetleri Gelibolu Yarımadasını terk etmişler , Anadolu’ya geçememişlerdir. Ardından verilen Kurtuluş Savaşı mücadelesiyle Ülkemiz düşman işgalinden tamamen kurtulmuş ve bu topraklarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Cumhuriyet ilan edilmiştir.

Bugün gelinen noktada şehitlerimizin kanları ile kurulan Cumhuriyetin tüm değerleri , 13 yıldır iktidarda olan AKP tarafından yok edilmeye çalışılmaktadır. Vatanı uğruna gazi olan yurttaşlarımıza ya da şehit ailelerine verilen değer ortadadır. Gazilerimize asgari ücretin altında bir maaş reva görülmekte , şehit aileleri görmezden gelinmekte , hatta Güneydoğu’da yaralanan , sırtında şarapnel parçaları ile dolaşan insanlarımız gazi olarak sayılmamaktadır. Bir yandan Çanakkale Valisi yayınladığı bir genelge ile , akıl almaz gerekçelere dayanarak 18 Mart ta Mehmetçik Abidesinin bulunduğu bölgenin ziyaretçilere kapatılacağını duyuruyor , diğer taraftan Gazilerimize işletmesinin cüzi bir rakama verileceği bilinen büfe , AKP li Selçuk Belediye Başkanı tarafından 14.000 TL ye ihale edilerek veriliyor. Yine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Çanakkale’ye 18 Mart yerine 14 Mart ta gidiyor.

Ülkemizde ve yanımızda tüm bunlar olurken; bizler Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü olarak , Çanakkale geçilmez diyoruz ve zaferin 100. Yılında tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. 18 Mart Çarşamba günü saat 19:30 da Çanakkale Şehitlerini anmak için tüm Selçukluları istasyon meydanına ve ardından yapılacak olan fener alayına bekliyoruz.

Saygılarımızla.
Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Örgütü

hasan-uysal

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    bir chp li olarak sizin yönetim tutumunuzdan utanç duydum madem birşeyleri protesto ediyorsunuz sonuna kadar arkasında durun gündüz resmi törene katılma gece fener alayına sms ile vatandaş çağır nasıl bir düşünce yapısıdır bu bilen varsa söylesin