site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Çakabey Kitap Günleri’ne ev sahipliği yapacak

Selçuk Çakabey Kitap Günleri’ne ev sahipliği yapacak
20.03.2018
A+
A-

1081 İzmir’in Türkler Tarafından Fethi Kutlamaları etkinlikleri kapsamında 24 Mart– 1 Nisan tarihleri arasında Selçuk’ta bir dizi etkinlik düzenlenecek. İzmir’in fethinin başladığı topraklarda düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında 24 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında Çakabey Kitap Günleri, MFÖ Konseri ve Çakabey’in Selçuk’u Fethi Paneli yer alıyor.

UNESCO Kenti Selçuk 24 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Türk Tarih Kurumu tarafından bu yıl ikinci kez kutlanacak olan İzmir’in 1081 yılında Türkler tarafından fethi için düzenlenecek etkinliklerin adresi Selçuk olacak. İzmir’in Türkler tarafından fethini anmak için düzenlenen Çakabey Kitap Günleri’nde seçkin kitap evlerinden birçok yazar Selçuklu okurlarıyla buluşacak. 25 Mart Pazar Günü ise Türk Pop Müziği’nin sevilen grubu MFÖ Selçuklular’a müzik ziyafeti yaşatacak.

Deneyimli televizyoncu Pelin Çift Selçuk’ta

24 Mart günü Çakabey Kitap Günleri ile başlayacak etkinlikler 1 Nisan tarihine kadar sürecek. 24 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek Çakabey Kitap Günleri’nde başarılı televizyoncu ve gazeteci Pelin Çift de Selçuklularla buluşacak. TRT 1’de yayınlanan Gündem Ötesi Programı’nın sunucusu Pelin Çift ayrıca Çakabey’in Selçuk’u Fethi Paneli ’ne konuşmacı olarak da katılacak. 24 Mart Cumartesi günü saat 14.00’de düzenlenecek olan Çakabey’in Selçuk’u Fethi Panel’ine, Pelin Çift’in yanı sıra Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Türk Tarih Kurumu Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık, Prof. Dr. Tuncer Baykara, Prof. Dr. Mehmet Şeker de konuşmacı olarak katılacak.

Sahnede Mazhar Fuat Özkan olacak

25 Mart günü ise İzmir’in Fethi Kutlamaları Selçuk’ta gerçekleşecek. Saat 14.00’de başlayan törenlerin ardından akşam saat 20.00’de Türk Pop Müziği’nin unutulmaz üçlüsü Mazhar Fuat Özkan Selçuklular’a müzik ziyafeti yaşatacak.

UNESCO Kenti Selçuk’un böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ; “Geçtiğimiz aylarda Türk Tarih Kurumu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık’ın ziyaretiyle İzmir’in fetih kutlamalarının Selçuk’ta yapılacağını müjdelemiştik. Selçuk gerçekten tarihi bir organizasyona ev sahipliği yapacak. 24 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Çakabey Kitap Günleri’nin yanı sıra 25 Mart Pazar günü ilçemizde İzmir’in Türkler tarafından Fethi’nin kutlama programı yine ilçemizde gerçekleşecek. Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık ve başarılı programcı Pelin Çift’i bir sempozyum için ilçemizde ağırlayacak olmaktan da son derece mutluyuz” dedi.

Selçuk’un rotasının kültür sanat ve eğitimle çizildiğini yineleyen Başkan Bakıcı; “Ben Selçuk adına çok mutluyum. UNESCO’dan sonra kentimizin kültürel ve tarihi kimliği adına en büyük heyecanı yaşıyorum. İzmir’in fethi Ayasuluk’tan başlamıştır. Dolayısıyla bu kutlamaların adresinin Selçuk olması oldukça anlamlıdır. Ben bir kez daha bu organizasyonun hayata geçmesinde emeği geçen başta Türk Tarih Kurumu olmak üzere tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Ayrıca Selçuklu hemşehrilerimi bu coşkuyu yaşamaya davet ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.