site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Belediyesi’ninden Tehlikeli Atık Eğitimi‏

Selçuk Belediyesi’ninden Tehlikeli Atık Eğitimi‏
24.11.2012
A+
A-

Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü Selçuklu öğrencilere tehlikeli atıklar eğitimi verdi. Selçuk Belediyesi Tiyatro salonunda düzenlenen eğitimde ilköğretim 5. 6. ve 7. Sınıf öğrencileri atık ilaç, atık pil ve atık yağ konusunda bilgilendirildi.

Çocuklara çevre ve insan sağlığı açısından son derece hassas bir konu olan atık ilaç, atık pil ve atık yağ gibi tehlikeli atıkların evsel nitelikli atıklardan ayrı olarak toplanıp bertaraf edilmesi gerektiği, toprağa ve suya atıldığı zaman, çevre ve insan sağlığı açısından son derece zararlı olduğu bilgisinin verildiği eğitimde bu atıkların hangi noktalarda nasıl toplanacağı da anlatıldı.

ÇOCUKLAR ÇEVREYE DUYARLILIĞI İÇİN İLK ADIMI ATTI

Atık ilaçlarla ilgili bilgileri ÇEKOOP (Çevreci Eczacılar Kooperatifi)  yönetim kurulu üyesi Cemalettin Saraç, Atık pillerle ilgili bilgileri Çevre Mühendisi Nefise Nur Erginer verirken atık yağ eğitimini Selçuk Belediyesi ile ortaklaşa çalışmalar yürüten Kolza Biodizel Yakıt ve Petrol Ürünleri Sanayi sorumlusu Hülya Gürcü verdi.

Katılımcı olan tüm öğrenciler Çevre Gönüllüsü ilan edilirken evlerinde atık pillerini toplamaları için küçük atık pil kutuları ve tüm atıklarla ilgili hazırlanan broşürler dağıtıldı. Bundan sonraki süreçte ilkokul öğrencilerine benzer bir eğitim verileceğini bildiren Çevre ve Sağlık İşleri Müdürü Gonca Susyal çevreye duyarlılığın ancak küçük yaşlarda aşılanabileceğini belirterek önümüzdeki süreçte okulların daha aktif bir şekilde çevre projelerinin içinde olması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

YORUMLAR
  1. erdogan arna dedi ki:

    Belediyede görevli cevre mühendisleri görevleri gereği halkı bilinçlendirme bu bilinç çocukluk yaşlarda oluşturulması çok önemli Selçuk Belediyesine Teşekkür ederiz.