site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Belediyesi’nde Sağlık Semineri

Selçuk Belediyesi’nde Sağlık Semineri
25.06.2014
A+
A-

Belediye sa¦şl¦-k (2)

Organ bağışı ve kanser ile ilgili bilgilendirme semineri Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı salonunda yapıldı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı ve Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel’in yanı sıra belediye personelinin yoğun katılım gösterdiği seminerde Araştırmacı Metin Yün ve Hulusi Doğan ile hemşire Hale Uysal ve Emine Genç dinleyicilere organ bağışı ve kanser hakkında bilgi verdi.

Organ bağışı ve kanser konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenen seminerde bilgi veren araştırmacı Hulusi Doğan organ bağışında önemli olan üç unsurun ileri teknoloji ile donatılmış hastanelerin varlığı, başta doktor ve hemşire olmak üzere yetişmiş insan gücü ve bağışçı olduğunu söyledi. İlk iki unsurda tüm dünyayı kıskandıracak başarı düzeyine sahip olduğumuzu ifade eden Doğan “ama ne yazık ki bağışçı sayısı konusunda çok gerideyiz” dedi. Araştırmacı Metin Yün ise organ nakli ve amacı ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında asıl amacın kadavradan nakil sayısını arttırmak olduğunu ifade ederek “Bedeninizle birlikte organlarınız da toprak olmasın. Geride bırakacağınız en büyük miras organlarınızdır” dedi. Kanserden korunmak için alınacak tedbirler ve kanserde erken teşhisin önemi ile ilgili bilgi veren hemşire Hale Uysal ise kanseri tetikleyen en önemli unsurların başında sigara ve alkol kullanımı, radyasyon, genetik faktörler, hava ve çevre kirliliği, güneş ışınlarına yanlış saatlerde ve aşırı maruz kalmak olduğunu söyledi. Dengeli ve doğru beslenip düzenli egzersiz yaparak, sigara ve alkolden uzak durarak kanserden bir nebze korunabileceğini söyleyen hemşire Uysal düzenli olarak kanser taraması yaptırmanın önemine de dikkat çekerek “kanserden değil geç kalmaktan korkun” dedi.

Başta meme kanseri olmak üzere kalın bağırsak ve rahim ağzı kanseri gibi en yaygın kanser türleri hakkında bilgi veren hemşire Emine Genç ise özellikle meme kanseri ile ilgili bedensel farkındalığın çok önemli olduğuna vurgu yaptı ve kadınların 20 yaşından sonra kendi kendine göğüs muayenesi yapmasının yararlı olacağını belirtti. Olağan dışı bir durum fark edildiğinde hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini söyleyen hemşire Genç 40 – 69 yaş aralığındaki kadınların mamografi çektirmeyi ihmal etmemesi gerektiğini de söyledi.

Selçuk İlçe Sağlık Müdürü Dr. Zilhice Turan ise konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “İzmir Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak ilçemizde organ bağışı teşvik etmek amacıyla bu çalışmayı Selçuk Belediyesi çalışanlarından başlattık. Ekip olarak bu çalışmayı tüm ilçe geneline yaymak istiyoruz. Ayrıca İzmir Halk Sağlığı tarafından düzenlenen kanser erken teşhis ve tarama programını yine Selçuk Belediyesinin katkılarıyla ilçemizde başlattık. Her Çarşamba belediye hizmet binasında halk sağlığı olarak kurduğumuz sağlık masasında kanser erken teşhisi ve tarama hizmetlerimiz devam edecek. Katkılarından dolayı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı ve Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

Selçuk Belediyesinde Sağlık Semineri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.