site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Belediyesinde “Online Hizmet” Hız Aldı

Selçuk Belediyesinde “Online Hizmet” Hız Aldı
07.04.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesi bünyesinde yer alan Bilişim ve İletişim Sistemleri ile köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında ikamet eden vatandaşların bilgi ve verilerini kayıt altına alıyor. Daha önce Selçuk merkezinde başlatılan bu uygulamayı şimdi köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında başlattıklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Yapılan bu çalışma ile birlikte Kent ve kentliye ait bilgilerin belirli yöntem ve standartlar dahilinde toplanması, güvenli bir veri tabanına titizlikle aktarılması sağlanıyor” dedi.

Merkezde daha önce özel firma aracılığıyla yapılan bu çalışmanın belediye personeliyle köyden mahalleye dönüşen alanlarda da devam ettirildiğini kaydeden Başkan Bakıcı, “Amaç elde edilen bilgilerle vatandaşa bir yandan hızlı ve güvenilir hizmet vermek, diğer yandan da vatandaşımızın web sayfamız aracılığıyla hızlı ve doğru bilgiye erişimini sağlamaktır” dedi.

Hanelere gerekli kolaylığı yapmak istiyoruz

Beraberindeki heyet ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen ve sistemi yürüten personelinden bilgi alan Başkan Bakıcı, “Köyden Mahalleye dönüşen alanlarda coğrafi kent bilgi sisteminde çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde tüm hane bilgileri ve sosyal projelerle ilgi fayda sağlayacak bütün verileri kayıt altına alıyoruz. Buna yönelik birçok bilgiyi veri tabanına yükleyerek, bizim yardım edeceğimiz konuları tespit ederek o hanelere gerekli kolaylığı yapmak istiyoruz” dedi.

Bu çalışma ile önemli bir kazanım elde edeceğiz

Sistem kaydında görev alanların Selçuk Belediyesi bünyesinde çalışan personelin görev aldığını belirten Başkan Bakıcı; “Bu çalışma ile birlikte önemli bir kazanım elde edeceğimize inanıyorum. Tüm köyden mahalleye dönüşen yerlerimizde bu projeyle vatandaşlarımızı sahiplenmiş olacağız” diye konuştu.

Veriler arasındaki ilişkilerin belediye süreç ve ihtiyaçlarına paralel olarak belirlenmesi, yönetilmesi ve doğru analizlerin yapılarak belediye ve kamu kuruluşlarının tüm ekonomik, sosyal, kültürel ve idari hizmetlerini en iyi şekilde vatandaşa sunmalarını sağlama amacı güden sistem, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde çalışmalarına başladı. Selçuk Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve çalışmalara ilk olarak Acarlar Mahallesinden başlanarak oluşturulacak verilerle bilgiye hızlı erişim sağlanmış olacak.

selcuk_onlinehizmet8

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Hız aldığınız belli. Koşturuyorsunuz..