site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Belediyesi Temmuz Ayı Meclisi Yapıldı

Selçuk Belediyesi Temmuz Ayı Meclisi Yapıldı
10.07.2014
A+
A-

selcuk-meclis-temmuz2 (1)

Selçuk Belediyesi Temmuz ayı Meclisi’nde 22 madde görüşülürken 5 maddenin meclis gündeminde kalmasına karar verildi.

Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Meclis ve Sergi Salonunda yapılan Mecliste İlçe İnsan Hakları Kurul üyeliğine oy çokluğu ile MHP Meclis Üyesi Yaşar Yılmaz seçildi. Toplumda ve kamu kuruluşlarında insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak, insan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan sosyal siyasi hukuki nedenleri incelemek araştırmak ve bunların çözümüne ilişkin önerilerde bulunmak üzere Selçuk’ta oluşturulanİnsan Hakları Kurul Üyeliği’ne MHP Meclis Üyesi Yaşar Yılmaz oy çokluğu ile uygun bulundu.

Dünyaca Ünlü Efes Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Miras Listesi‘ne girmesinin ana koşullarından biri olan “Alan Yönetimi”nin kurulması ve “Yönetim Planı”nın hazırlanması çalışmalarını sürdüren Selçuk Belediyesi Danışma Kurulunda yer alan 3 isimde meclis kararı ile değişiklik yaptı. Efes Alan Yönetimi Danışma Kurulu Listesine Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel ve Başkan Yardımcısı Mimar Atilla Aksoy listede yerini aldı.

Meclis gündeminde onaylanan maddelerden diğerleri ise Selçuk Belediyesi yüzme havuzu tarife ücretlerinin, Belevi düğün salonu tarife ücretlerinin belirlenmesi oldu.

Abuhayat Deresi Islah Edilecek

Selçuk Belediyesi Temmuz ayı meclisinin gündem konularından bir diğeri ise Abuhayat Deresinin ıslah edilme konusu oldu. 14 Mayıs Mahallesi Abuhayat mevkii üzerinden gelerek Cumhuriyet Mahallesi’nin güneyinden uygulama imar planı içerisinde mevcut imar adalarının arasından geçen Abuhayat deresinin ıslah edilmesi için meclis kararı alan Selçuk Belediyesi 5 yıllık imar planına aldığı bu karar ile nüfus yoğunluğunun giderek arttığı bölgede derenin kentin güneyine ve yerleşim alanlarının dışına taşınması ve derenin kuzeyinde ise 7 metrelik yaya yolunun 12 metrelik taşıt yoluna dönüştürülmesi için 5730.21 metrekarelik alanın kamulaştırılmasına karar verdi.

Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün hisse satışları, Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü’nün yönetmeliğinin onaylanması, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin onaylanması ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün imar ücretlerinin belirlenmesi gibi konuların ise meclis gündeminde kalmasına karar verildi.

selcuk-meclis-temmuz2 (2)

selcuk-meclis-temmuz2 (3)

selcuk-meclis-temmuz2 (4)

 

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    SEGAŞTA Kİ durum nedir… ???

  2. Anonim dedi ki:

    Pamucaktaki segaş büfeleri yıkılcak ve oradaki hasan amcayı çıkarttılar tam yaz sezonu ortasında bugün konuştuk zararı 15-20 milyarmış ve çalışanlarım için vicdanım sızlıyor diyordu akp’li belediye zeynel hocanızın icraati işte vatandaşın ekmeğiyle oynuyorsunuz yazıklar olsun hasan amcaya üzüldüm ve segaş büfeleri kapatılcakmış halk ekmek diye açılcakmış amaç kendi yandaşlarını yerleştirmek yiyin efendiler yiyin tıksırıncaya kadar yiyin…!!! 4 sene sonra o koltuktan inince görürsünüz…!!!

    1. Kubalı dedi ki:

      Anonim Bugünkü halk günü toplantısında konu gündeme geldi Tesisin boşaltılmasıyla ilgili yaşanan hukuki süreç konusunda bilgi verildi. Tesisi kullananların yazdıkları dilekçenin içeriği hakkında bilgide verildi Hasan amcanın kendisi de maddi gücü konusunda açıklamalar yaptı ayrıca toplantıya katılanlara
      Selçuk’taki Segaş tesisleri konusunda da açıklamalar yapıldı halkımızda yaşanan süreçle ilgili doğru bilgiye sahip olmuş oldu.İnşallah bu toplantılar aksatılmadan devam eder halkımız dertlerini ve önerilerini Başkan ve ekibi ile paylaşır.
      Eleştirirken doğru bilgilere dayanan eleştirirler yaparsak halkımızda ilçesinde olan bitenler hakkında bilgi sahibi olmuş olur. Eski yönetim Segaşı yıllarca işletti havuz zarar nedeniyle kapatıldı kafeler yıllarca zarar etti,Selçuk Belediye sporun ve dershanelerin son mali durumlarını bu sitenin haberciliği sayesinde öğrendik,öğrenmeye de davam ediyoruz.senin deyiminle ^^efendiler tıksırıncaya kadar^^ yediler mi? buraları açarken yandaşlarını mı yerleştirdiler.
      Tatbiki kötü yönetenler demokrasilerde seçimlerle halkın verdiği oylarla giderler. Yeni seçilenlerde
      Hukuk çerçevesinde halkın çıkarlarını koruma amaçlı tesislerinini geriye alıp onların üzerinde tasarrufta bulunabilirler çünkü halk çıkarlarının korunması içinde oy vermiştir.
      Bugünkü halk toplantısında Halk ekmekle ilgili bir açılamada bulunulmadı Ekmek konusunda senin dediğin doğruysa halkımız ekmeği daha ucuza alabilecekse güzel bir haber inşallah olur
      Vicdanının sızlamasına gelince kişilerin Vicdanı da önemli ama segaş ve diğer Belediye işletmeleri ile ilgili çıkan ve açıklanan bilgilere göre Halkın da bir Vicdanı var.
      Bugün toplantıda aklıma gelmedi gelseydi mutlaka sorardım Eski Maliye binasınında boşaltılacağı konusunda Belediyemizin bir tasarrufu olacak mı acaba sizin bir bilginiz var mı acaba

  3. anonim dedi ki:

    kültür merkezi yapılacak oraya bence isabetli bir karar segaş balı başına ideolojik odakların kurumudur ve bu düzen değişecektir

  4. anonim dedi ki:

    Segaş tamam önümüzdeki günlerde Zıraat odası ve Çiftçi malları korumada onların tahliyesinden sonra sıra deve güreşleri için kültür turizm vakfında bügün belediye spor içinde icra takibi başlatılmış.büyüksün hocam böyle ideollojik örgütlenen ve sana saygısızlık eden herkese haddini bildir

    1. Anonim dedi ki:

      Keşke ayakkabı kutularındaki hırsızlığında, keşke bakan çocuklarının evlerindeki çalıntı paraların da, keşke bakanın kolundaki 700 milyarlık saatin hesabını da, keşke Bilalin sıfırladığı paraların da, keşke devlet bankalarını soyulmasına göz yumanların da, keşke reza zarrabın yurt dışına kaçırılmasına göz yumulan bir uçak dolusu altınların da, Soma için toplanan ama somaliye gönderilen paraların da, ırak ve suriyeli IŞİD teröristlerine aktarılan para, silah ve mühimmatın da vs. vs. hesabını sorabilseydiniz.

  5. anonim dedi ki:

    başkan bey selçuk ta aile şirketleri dışında kurulan ilk ve tek A.Ş olduğunu biliyormusunuz ortaklarının ESNAF ODASI ZIRAAT ODASI ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ TİCARET ODASI ŞÖFORLER ODASI TURİSTİK EŞYA SATICILARI ODASI BELEDİYE SPOR DERNEĞİ olduğunu ve içerisinde hiç şahıs hissesi olmadığınıda selçuklulara anlatın .başkanın asıl derdi belediye spor ama dostluğu gibi düşmanlığıda harbi olmadığından konunun bu tarafını saklıyor sen bayramdan bayrama selçuğa geldiğin yıllarda senin yeğenlerinde dahil 16000 öğrenci yetiştirdi o dernek bayramda kasıla kasıla seyretyiğin folklorcuları dahi o kulüp yetiştirdi derneğin istediği iki aylık süreyi bile vermedin.çok sığ bir adammışsın

  6. Belediye Çalışanı dedi ki:

    Unesco alan yönetim çalışması diye bir şey yok. sadece danışma kurulundan eski başkanın yerine yeni başkan; Meclis üyesi Sezaver beyin yerine Dr. Bülent ; Bu çalışmaların koordinatörü mimar Müge hanımın yerine mimar Atila getiriliyor. 1- yeni başkanını kurula ilave edilmesi ne kadar doğruysa eski başkan Vefa ülgür ün çıkarılması o kadar yanlış olmuştur. çünkü projeyi on yılda oluşturan ve başından sonuna olayın tamamına hakim birini idare devre dışı bırakarak hata yapmıştır. 2- Unesco ya yapılacak başvuru konusunda belediyemiz tüm sorumluluğunu yerine getirmiştir. 3-Yaptığımız başvuru 2015 yılında değerlendirilecektir.kimse Efes in önüne geçmemiştir. 4-bu yıl yapılması gereken ön incelemeler yapılmamıştır. bunun sebebi de bakanlık belediyenin hazırladığı ve bakanlığında imzaladığı bir maddeyi değiştirmeye çalışmaktadır o madde Efes ören yeri gelirlerinin %50 sinin alan yönetimine bırakılmasını ve ören yerine harcanmasını düzenlemektedir. Kısacası vefa ülgür ün muhalefet belediye başkanı olarak sağladığı bu avantajı bakalım Zeynel bey koruyup hayata geçirebilecekmidir. kısacası Unesco başvuru çalışmaları ve hazırlıkları başarı ile tamamlanmış belediyemizin kaybettiği %40 ören yeri gelirleri kağıt üstünde de olsa %50 olarak geri gelmesi sağlan mıştır. şimdi görev Unesco nun da gücünü arkamıza alarak bu planı tamamlamaktır.

  7. anonim dedi ki:

    Selcuk’un baska sorunlari yokmus gibi davraniliyor.belediye secim sonrasi gecen surede ideolojisini gostermistir.bir onceki belediyenin yaptiklarini yikmak ve yok soymak, insanlarin ekmekleriyle oynamak , yandaslari memnun etmek icin yaptirimlarda bulunmak.ulke genelinde oynana oyunlar selcuktada basladi hayirli ugurlu olsun.