site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Belediyesi Ödüle Doymuyor

Selçuk Belediyesi Ödüle Doymuyor
11.05.2017
A+
A-

Selçuk Belediyesi “Yerinde Belediyecilik” projesiyle eTR ödüllerinin, küçük ölçekli belediyeler kategorisinde yine finale kaldı. TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen “14. e Türkiye (eTR) Ödülleri” , 10 Mayıs’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak.

Selçuk Belediyesi Kamu kurum ve kuruluşlarının e- devlet uygulamalarını değerlendirmek amacıyla geçen yıl yapılan 13. eTR “Küçük Ölçekli Belediyeler Kategorisinde” “Mobil Belediyecilik Uygulamaları” ile yine ödüle layık görülmüştü.

13. e- Tr ödülünü aldık, şimdi 14.’süne talibiz

Hizmeti vatandaşın ayağına götürmek için geliştirilen, mobil cihazlar üzerinden birçok işlemin aynı anda gerçekleştirilebildiği bir uygulama olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Çırak, “ Belediyemiz “Mobil Belediyecilik Uygulamaları” ile 2016 yılında da ödüle layık görülmüştü. Başkanımızın talimatıyla çalışmalarımızı devam ettirdik. Bu yıl ki projemizde finale kalan uygulamamız yerinde hizmet anlayışının benimsendiği çözümleri üretmektedir. Adını da bu nedenle ‘’Yerinde Belediyecilik’’ olarak belirlendi. Bu hizmetimiz öncelikli olarak; engelli, 65 yaş üzeri ve yatalak durumdaki vatandaşlarımız için büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlarımız Akıllı Kent Projesi (AKOS ) ile altyapısı oluşturulmuş sistemimizi 444 8 892 numaralı Hizmet Masamızı arayıp detaylı iletişim bilgilerini bırakarak, uygulamamızdan faydalanabilmektedir” dedi.

Sistemimiz yeni mahalleleri de kapsıyor

Bütünşehir yasasıyla köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarının da belediye sınırlarına dahil olduğunu hatırlatan Çırak; “Selçuk Belediyesi tarafından yeni mahallelerimize de her türlü hizmeti eksiksiz olarak yerine getirmekteyiz. Hizmetlerimizin buralarda da aksamadan yerine getirilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam etmekte. Yeni mahallelerimizin de elektronik olarak kayıt altına alınması ve takip edilebilmesi için; vatandaşlarımızın , istek ve şikayetleri başta olmak üzere kişisel bilgileri, arsa, arazi, bina, bağımsız bölüm, numarataj, ruhsat, ifraz, tevhid, imar durumu vb. tüm bilgileri belediyemiz personeli tarafından coğrafi bilgi sistemine tanımlanmakta. Mobil uygulama ve tablet yazılımı ile yerinde yüz yüze görüşme yapılıp, fotoğraflı bir şekilde veri tabanına aktarımları yapılmaktadır. Kısaca bu projeyle bilgi teknolojilerini daha etkin kullanarak vatandaşlarımızın hızlı ve doğru bir şekilde belediye hizmetlerinden yararlanabilmesini amaçlamaktadır” diye konuştu.

Selçuk Belediyesi’nin sunduğu, ‘’ Yerinde Belediyecilik’’ projesi ve Artvin Belediyesinin “İYİbu Engelsiz Belediye” projesi finalde jüri tarafından değerlendirilecek. 14. eTR ödül töreni 10 Mayıs’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.