site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Belediyesi Meclisi’nde önemli kararlar

Selçuk Belediyesi Meclisi’nde önemli kararlar
10.12.2014
A+
A-

selcuk-belediye-meclisi (2)

Selçuk Belediyesi Aralık ayı ikinci Meclis toplantısı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın başkanlığında yapıldı. Bir önceki oturumda komisyona havale edilen maddeler ve önergelerin görüşüldüğü oturumda ayrıca daha önceki aylarda komisyonda bekleme kararı alınan maddeler de de mutabakata varıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerinin bütün yazılım işlemlerini yürütmesi ile ilgili protokol imzalanması için başkana yetki verilmesi ile ilgili önerge gündeme alınarak oy birliğiyle kabul edilirken, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün “Toplu İş Sözleşmesi” konulu madde ile ilgili Hukuk ve Plan Bütçe Komisyonlarının raporları da gündeme geldi. Tüm- Bel Sen, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası ile Selçuk Belediyesi arasında protokol imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Kent konseyinin önergeleri beklemede

Meclis toplantısında, Küçük Menderes ile ilgili önergeye dair Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu okundu. Küçük Menderes Nehri ile ilgili önergenin görüşülmesi amacıyla beklemeye alınması kararı çıktı. Doğalgaz şebekesinin Selçuk’a getirilmesine dair kent konseyinin önergesiyle ilgili Çevre Sağlık, Hukuk ve İmar Komisyonları Raporu okundu. Önergenin görüşülmesi amacıyla beklemeye alınması kararına varıldı. Kent Konseyi’nde spor amaçlı derneklere olanaklar sağlanması için gerekli çalışma gruplarının oluşturulması ile ilgili önergeye ilişkin Hukuk, plan bütçe, eğitim kültür gençlik ve spor komisyonlarının raporu da okundu. Bu önergenin de görüşülmesi için komisyonlarda beklemesine karar verildi.

Komisyonda bekleyen tahsislerle ilgili maddeye ilişkin Plan bütçe ve Hukuk Komisyonlarının raporu okundu. Rapora göre Selçuk’un bazı yerlerinde yapılan tahsislerin iptaline oy birliğiyle karar verilirken, Selçuk Belediyesi Havuzu’nun tahsisinin iptaline oy çokluğuyla karar verildi.

selcuk-belediye-meclisi (3)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Kent konseyi zaten göstermelik , kanuni olarak hiçbir yaptırımı olmayan bir oluşum..Bari birini gündeme alsaydınızda biz üyeler kendimizi birşey sanaydık..

  2. vatandaş dedi ki:

    Bazı tesisler belediye spor tarafından mı işletiliyor?İşletilen tesislerin durumu nedir?Belediye meclisi bu konuda bu tesislerin net bir şekilde inceleyip kamuoyuna bilgi vermelidir.Ayrıca buradakileri işinden alıp başka kişiler atanacaksa örtülü kalsın.Bu işletmelerin kamuya kaliteli hesaplı hizmet verir hale getirilmesi belediyecilik hizmet anlayışı olduğunu artık halk bunu biliyor ve bilgi sahibi olmak istiyor…

    1. anonim dedi ki:

      Belediye spor senin ailenden birden fazla Kişiye hizmet vermiştir. Hemde hiç bir politik ve maddi çıkar beklemeden. Nankör ve aymaz sürüsü Zaten hizmet umrunuzda değilki yağmacılar,

  3. Anonim dedi ki:

    meclis toplantılarını devamlı izlerim..kent konseyinin önerileri zaten meclis gündeminde var..niye değişik gündemde olmayan konuları getirmiyorlar..

    1. üye dedi ki:

      Selçuk Kent Konseyi’nin Küçük Menderes’in kirliliğini İzmir İl kent Konseyleri Birliği’nin Çeşme toplantısında gündeme aldırdığını,akabinde İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da Küçük Menderes’i kirleten 6 ilçeye arıtma tesisi kurulacağını beyan ettiğini basın yayın organlarından duymuşsunuzdur.

      1. anonim dedi ki:

        ÜYE küçük menderesi kirleten ilçe belediyelerinin arıtması değil. Bu havzada bulunan sanayi tesisleri.Onların denetimide çevre il müdürlüğünde. Çevre il müdürlüğü görevini yapmıyor . Vatandaşı yanıltmayın. Selçuk belediyesinin daha önceki yıllarda açıkladığı roporları ve bu konuda yaptıklarını incelerseniz;Arsenik,Gres Yağı,Nikel,Bakır gibi elementlerin en büyük kirleticiler olduğunu görürsünüz. Sonuç olarak ;Zeynel başkan ve Sema başkan Çevre il müdürünü çalıştıracak sorunun büyük bir bölümü hemen bitirebilir. Ama güçleri var mı? Bana göre, hem o güçleri yok. Hemde umurlarında bile değil. Bu iki başkan Menderesin temizliği için ONBİN den fazla insanın imzaladığı dilekçeye imza bile atmadı. Hemde davet edilmeye rağmen.

  4. vatandaş dedi ki:

    Bu tesislerin çalışması değil,sizin gibi aymaz nankörlerin elinde zarar ettirilmesine karşıyız.Ne kadar kar edip yatırım yaptınız.Ekmek elden su gölden halkçı felsefesine ters olan yapı ile bu hale getirdiniz.Belediyeyi altın tabakta Akp’ye ikram ettiniz.Geriye bir bakın öz eleştiri yapın biz nerede yanlış yaptık diye.Sizin gibi düşünenler çıkarlarınız için Vefa Başkanı da hatalı yönlendirdiniz…

  5. Anonim dedi ki:

    Selçuk yıllarca kötü yönetildi.Hiç bir yatırım yapılmadı.Turizm dendi sıfır.Tarım dendi herkes mandalina nar,şeftalici oldu.şimdi mandalini alan satan yok.Pamucak bölgesi değerlendirilemedi.Halen gözü dönmüş rantiyeciyi bekler gibi duruyor.Denizimiz var giremiyoruz.Suyumuzu içemiyoruz.Pantalon gömlek almaya Sökeye gidiyoruz.Ne yaptınız 15 sene kardeşim.15 sene oy verdik Ne yaptınız.