site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi açıldı

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi açıldı
10.11.2016
A+
A-

Anlamlı günde anlamlı açılış…

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi açıldı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı açılış kurdelesini çocuklarla beraber kesti.

Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nin açılışında Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için dua edildi. Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nin açılışına Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, huzurevi sakinleri ve vatandaşlar katıldı.

Atamızın sanata verdiği değeri biliyoruz

Atatürk’ün çocuk sevgisine ve sanata verdiği öneme atıfta bulunularak 10 Kasım’da gerçekleştirilen açılış öncesi katılımcılara konuşma yapan Başkan Bakıcı; “ Büyük Atamızı anmak ve O’nun sanata ne kadar değer verdiğini göstermek için sanat evimizin açılışını 10 Kasım günü yapıyoruz. Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü birçok yönünün yanısıra sanata ve çocuklara verdiği değerle de anma arzusu içerisindeyiz” dedi.

Her şeyimizi O’na borçluyuz

Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti için de önemine değinen Başkan Bakıcı; “Biz her şeyimizi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Silah arkadaşları ve aziz milletimizin O’na desteğiyle Kurtuluş Savaşı kazanılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde her zaman saygı ile eğiliyoruz. Hepimiz biliyoruz ki; her Türk vatandaşının kalbinde Mustafa Kemal sevgisi sonsuzdur. Bu sevgi de hiçbir zaman sönmeyecektir. Eğer burada özgürce yaşıyorsak; bu vatanda hep birlikteysek; tüm bunları O’na borçluyuz. Bu duygular içerisinde bugün burada bir araya geldik” dedi.

Kurslara olan talep bizleri mutlu ediyor

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nin Selçuk’ta giderek ivme kazanan kültür ve sanat faaliyetleri açısından önemli bir merkez olacağını dile getiren Başkan Bakıcı; “ Uzun zamandır değerlendirmeyi düşündüğümüz bu alanı kültür ve sanat evi olarak açıyoruz. Burada birçok etkinlik gerçekleştirilecek, kurslar verilecektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sanat eğitimi burada yapılacaktır. Belediye olarak biz sanata ve kültüre değer veriyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkinlerimizin bu kurslardan istifade etmesini istiyoruz. Bu manada da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Selçuklu ailelerimizin çocuklarımızı ve gençlerimizi belediyemiz bünyesinde açılan kurslarına göndermeleri bizleri mutlu edecektir” dedi.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından Neyzen Murat Gezer, gitarda Kamber Karameşe, kabak kemanede Mehmet Çökmezoğlu’nun yer aldığı sanat evinin ilk etkinliği gerçekleşti. Etkinlikte Atatürk’ün sevdiği şarkılar çalındı.

Kurdeleyi çocuklarla beraber kesti

Dinleyicilerin beğenisini toplayan etkinliğin ardından Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesti. Açılın ardından katılımcılar Kültür ve Sanat Evi’ni gezerken; çocuklar resim yaptı. Açılışı gerçekleştirilen sanat evinde yeni kurulacak çocuk korosunun yanı sıra resim, satranç, ney, gitar, bağlama kursları da verilecek.

selcuk_sanat_evi-1

selcuk_sanat_evi-5

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Belediyenin asıl görevi bu tür evlerin açıp hizmet vermesi gerekir ama tüm belediyeler yandaşlara iş bulma yeri gibi kullanıldığı için vatandaşın beklentisine hitap etmez bakar orada kaç tane yandaşa iş kapısı diye düşünür bu algıyı kırmak gerekir ekmek büfelerinde olduğu gibi ucuz ekmek mi?Yoksa birilerine iş verme mi?…