site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Belediyesi Kaçak yapılara geçit vermiyor

Selçuk Belediyesi Kaçak yapılara geçit vermiyor
25.08.2016
A+
A-

“Yıkım hoş bir şey değil, ancak herkes yasalara uymak zorunda”

İmara uygun olmayan ve inşaat ruhsatı bulunmayan kaçak yapılar, Selçuk Belediyesi İmar Müdürlüğünün öncülüğünde Belediye Fen İşleri ekiplerince yıkılıyor.

Selçuk Belediyesi ilgili birim müdürlüklerince tespit edilen ve gerekli yasal işlemleri tamamlandıktan sonra yıkıma başlayan Belediye ekiplerinin çalışmalarını yerinde denetleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, yasal ve hukuk çerçevesinde uygun olmayan tüm yapıların yıkımına başladıklarını kaydetti.

Yasalar neyi gerektiriyorsa…

Vatandaşları kaçak yapı yapmamaları konusunda duyarlı olmaya davet eden Başkan Bakıcı; “Biz bu yıkım işlemlerini isteyerek yapmıyoruz. Ancak yasalar bunu gerektiriyor. Bu yüzden herhangi bir inşaat, ya da yapı yapmak isteyen vatandaşlarımızdan ricam; çalışmalarına başlamadan önce mutlaka Belediye İmar İşleri Müdürlüğümüze müracaat etsinler ve gerekli olan tüm yasal prosedürü başlatsınlar. Aksi halde bu durumda hem vatandaşımız, hem de bizler vicdanen üzüntü duyuyoruz” dedi.

“Hepimiz yasal ve hukuksal zeminde kalmak zorundayız”

Selçuk Belediyesi Encümen Kararı doğrultusunda Değirmen Boğazı Mevkiinde gerçekleşen yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen ve bu konuda ilçe halkına seslenerek uyarılarda bulunan Başkan Bakıcı; “Yasal ve hukuk zemininde kalmak zorundayız. Eğer ben bunu yapmazsam görevimi yerine getirmemiş olurum. Bu konuda ne kendimi, ne de arkadaşlarımı zor durumda bırakmak zorunda değilim. Kendime de, arkadaşlarıma da, sizlere de zarar vermiş olurum. Bu nedenle hepimiz hukuk ve yasal zeminde kalmamız lazım. Bu arada gelin yasal ve hukuk zemininde ne gerekiyorsa yardımcı olalım” diye konuştu.

“Çalışmalar başlatılmadan önce mutlaka bilgi alın”

Bu konuda ilçe halkına seslenen Başkan Bakıcı, “Vatandaşlarımız, herhangi bir yapı, imar ya da inşaat ile ilgili faaliyetlerine geçmeden önce mutlaka Belediyemiz İmar birimine gelip bilgi alsınlar. İzin aldıktan ve projelerini oluşturduktan sonra çalışmalarına başlasınlar. Bunun dışında yapılan her türlü yapı, inşaat faaliyetleri hukuken ve yasal anlamda meşru değildir. Benim hemşerilerimden istirhamım bu hususta daha dikkatli davranmaları, yasal ve hukuk çerçevesi içerisinde kalmalarıdır. Eğer kalınmıyorsa yüreğimiz parçalansa da, üzülsek de hukuka ve yasaya bağlı olarak yıkım yapmak zorundayız. Yoksa biz bunlardan keyif alan insanlar değiliz. Bir kez daha rica ediyoruz ve ısrar ediyoruz. Yıkım hoş bir şey değil, ama mecbur kaldığımız sürece yıkmak zorundayız. Yıkamaksak sorumlu oluruz. Bu konuda her kim olursa olsun gereği yerine getirmelidir” şeklinde konuştu.

8_TJ3A5249

7_TJ3A5262

6_TJ3A5257

4_TJ3A5297

3_TJ3A5290

2_TJ3A5245

1_TJ3A5259

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.