site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Belediyesi faaliyet raporu onaylanmadı

Selçuk Belediyesi faaliyet raporu onaylanmadı
11.04.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantılarının 2. Birleşimi gerçekleşti. Denetim ve Faaliyet Raporlarının da görüşüldüğü mecliste, faaliyet raporu oy çokluğu ile onaylanmazken, denetim raporu üzerinde de çarpıcı açıklamalar yapıldı. Göreve geldiklerinde borçlu bir belediye devraldıklarının altını çizen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, enkaz edebiyatı yapmadıklarını belirterek, belediye çalışmalarında olağanüstü bir performansla iyi bir mali tablonun ortaya çıktığını kaydetti.

Şeffaf Belediyecilik anlayışı ile 2015 yılında yapılan tüm harcama ve faaliyetler kaleme alarak meclis üyelerine sunulan Selçuk Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantılarının 2.birleşimi, zaman zaman tantiyonların yükselmesine neden oldu. Selçuk Belediyesinin şu anki mali tablosunda olağanüstü bir performansı olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, Selçuk Belediyesinin geçmiş dönemlerde tahsil edilemeyen 8 milyon gibi alacağı olduğunu, tüm bu alacakları esnafı ve vatandaşı zora sokmadan toparladıklarını ve bu konuyu düzenli bir şekilde takip ettiklerini kaydetti.

2016 yılında daha da iyi olacaktır

2014 yılında 34 milyon olan Selçuk Belediyesinin gelirinin 2014 yılı sonu itibariyle 40 milyonun üzerine çıktığını, 2015 yılı sonu itibariyle de 47 milyonu geçtiklerini ve gelirleri arttırmak için çaba gösterdiklerini belirten Başkan Bakıcı; “Ben inanıyorum ki 2016 yılında da bu performansı gösterdiğimizde bizim gelirlerimiz çok daha iyi olacaktır. Bunun yanında alınmamış gelirleri de hukuk yoluyla takip ediyoruz. Ama tabi ki hemşehri hukukuna göre de bazı hususlara dikkat ediyoruz. Çünkü biz hemşerilerimizi, esnafımızı korumak zorundayız. Onların ödeme güçlerini dikkate alıyoruz. Dolayısıyla mali tablo açısından baktığımız zaman iyi bir mali tablomuz var. 32 milyon borcumuz var fakat bunun 22 milyon 300 bini bir önceki yönetimden kalma. Eski yönetimden borç aldık. Tabi biz de bu borcu yönetmek zorundayız” diye konuştu.

Göreve geldiği günden bu yana ne bir hak yediğini, ne bir hak yedirdiğini ve ne de gelecekte bir hak yedirteceğinin altını çizen Başkan Bakıcı; “Asla böyle bir niyette değilim” dedi.

Alan ve nüfus olarak iyi bir gelire sahibiz

Herkes gibi çok daha iyi bir faaliyet raporu ortaya koyma istemi içerisinde olduklarını, performansı daha yüksek, daha üretken bir belediyenin ortaya çıkması en fazla kendisini mutlu edeceğini kaydeden Başkan Bakıcı; “Tabi direksiyonda olan biziz. Dolayısıyla aracı devirmeden sıkıntıya sokmadan ve kazanım elde ederek hedefe doğru getirmek gerekir. Burada yöntemler önemlidir. Geldiğimizden beri ifade ettiğimiz bir husus var. Selçuk Belediyesinin gelirleri az değildir. Alan ve nüfus olarak iyi bir gelire sahiptir” dedi.

Selçuk’un diğer ilçelerden farklı olduğunu ve hedeflerinin de büyük olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “O hedefleri yakalamak için Selçuk Belediyesi olarak hem kendi bütçemizden katkı koyacağız, hem de merkezi hükümetten, İzmir Valiliğinden ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile diğer kurum ve kuruluşlardan destek alarak ihtiyaçlarımızı karşılayacağız” diye konuştu.

Ortak projelere önem verdiklerini belirten Başkan Bakıcı, buna örnek olarak Deppo Efes için yapılan yatırmlardan dolayı izmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ortak çalışmaları gösterdi. Merkezi Hükümet ile olduğu gibi izmir Büyükşehir Belediyesi ile de ortak projeler sağlamak istediklerine dikkat çeken Başkan Bakıcı; sosyal hizmetler ve sosyal faaliyetler ile ilgili de bilgi verdi. Bu konuda yapılan tüm faaliyetlerde bütçeyi mümkün olduğu kadar aşağıya çekmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Bakıcı; “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kira yardımlarından tutun her türlü yardımı yapıyoruz. Bunlar olması gerekenler” dedi.

Özel Kalem harcamalarında örnek gösterilen belediyeyiz

Selçuk Belediyesinin Özel Kalem harcamalarında geçen yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında örnek gösterildiğine dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Biz geçen yıl da örnek gösterildik bu yıl da aynı noktadayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bu konuda iki belediyeye teşekkür edildi. Bunlardan bir tanesi Bornova Belediyesiydi, diğeri de Selçuk Belediyesidir. Özel kalem harcamalarını en alt düzeye çeken bir belediyeyiz” dedi.

Selçuk Belediyesinin vergi gelirlerindeki artış oranının çok yüksek olduğu, ancak Müteşebbis gelirlerindeki artışın oldukça iyi olduğuna vurgu yapan Başkan Bakıcı; “Diğer elde ettiğimiz gelirlerde de bir hayli iyi noktada olduğumuz görülüyor. Ama harcamaları biraz daha disiplin edeceğiz. Hemşerilerimizin refahına yönelik faaliyetlere ağırlık vermemiz lazım. Daha dikkatli daha özenli çalışmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Tabi bunlarla ilgili de eldeki olanaklar etken oluyor. Her zaman söylediğimiz bir husus, yöntem var. O yöntem içerisinde maaş ödemeleri bizim bütçemizde görülüyor. Oldukça yüksek bir kalem olarak karşımıza çıkıyor. Ama ilçemizin koşulları da belli. Buna İŞ-KUR’u örnek verebiliriz. İŞ-KUR ile 80 kişi alarak 6 ve 8 ay içerisinde Selçuk’a 1 milyon 500 bin TL gibi sağlık v.b. harcamalarıda dikkate aldığımızda önemli bir girdi sağladık. Oradaki 80 haneyi sigortalı yaptık ve 80 hanenin aşına katkı yapmış olduk” diye konuştu.

Çalışanı işinden etmek kolay bir şey değil
Başkan Bakıcı, şunları kaydetti: “Tabi çalışanlarımız açısından düşündüğümüz zaman çok kolay bir karar değil. Personel giderlerini azaltarak önemli bir katkı koyulabilir. Ama sorumluluk açısından insanların işini bırakmasını sağlamak, ellerindeki çalışma olanağını almak kolay değil. Bu konuda zor bir karar ve başka kaynaklarla bu yola girmeden bunu başarmaya çalışacağız. İnsanımıza saygı ve onu sahiplenmek önemli. Tabi onun dışında diğer bir yaklaşım diğer insanları da sahiplenmek önemli. Bunu da başarmaya çalışacağız”

Partilerin Meclis grup başkanlarının konuşmaları ile devam eden meclis toplantısında okunan faaliyet raporu Meclis Başkan Vekili CHP’li Meclis Üyesi Veli Keskin tarafından oylamaya sunuldu. AK Parti Grubunun kabul, CHP Grubunun ret oyu ve MHP Grubundan İbrahim Soğutmaz’ın çekimser oyu ile 8’ e 7 oyla 2015 yılı Faaliyet raporu oy çokluğu ile onaylanmadı.

Nisan Ayı Meclis Toplantılarının ikinci birleşimi, birinci oturumunda ilgili komisyonlara sevk edilen gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasıyla sona erdi.

meclis-baskan-vekili veli-keskin

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Yurt dışı gezilerine para bulunuyor.Başkan cebinden para harcasa İzmir’e gitmez,seçim masraflarını birileri üstlendi.Üstlenenler pişman durumda bakalım sonu nereye varacak!!