site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Belediyesi Enerji Tasarrufuna Gidiyor

Selçuk Belediyesi Enerji Tasarrufuna Gidiyor
17.05.2014
A+
A-

enerji-tasarrufu (3)

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik amacıyla Tarımsal Sanayi Alanında “Güneş Enerji Santrali” kurulumuna başlayan Selçuk Belediyesi, kendi elektrik ihtiyacının bir bölümünü yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden karşılayacak.

Enerjinin verimli kullanımına ilişkin 592 bin lira bütçeli “Güneş Enerjisi Santrali Projesi”ni hazırlayan Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bu proje kapsamında mülkiyeti belediyeye ait olan Tarımsal Sanayi Alanında 2150 metrekarelik alanda kurulacak olan Güneş Enerjisi Santrali sayesinde 150 kWh ‘lik enerji üretimini gerçekleştirecek. Proje maliyetinin %75 iİZKA tarafından karşılanacak.

Yenilebilir enerji kaynaklarının kullanılması konusunda kurumsal kapasite geliştirmek, küresel ısınmaya karşı tedbirler almak, yenilebilir enerji kaynaklarının kullanılması konusunda bölgede farkındalık yaratmak, güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretmek yoluyla Selçuk Belediyesi enerji maliyetlerini düşürmek gibi projenin birçok amacının olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı “Belediyemiz için iyi bir başlangıç olacak bu proje ile Selçuk Belediyesinin yıllık yaklaşık 870.000 kWh olan elektrik tüketiminin % 27 si karşılanabilecek. Bu da enerji harcamalarımızın % 27 azalarak tesisin işletme masrafları çıktıktan sonra en az yıllık 70 bin lira tasarruf ederek bu miktarı diğer hizmetlerde kullanılması olanağı doğuracaktır” dedi.

Proje ile ilgili hal binaları çatısında çalışmaların başladığını dile getiren Başkan Bakıcı “Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülecek proje kapsamında mevcut yeni hal binaları çatılarına kurulması devam edecek solar paneller ile güneş enerjisini elektrik enerjisine çevrilerek 150 kWh gücünde şebekeye bağlı fotovoltaik sistem kurulmuş olacak. Bu durum çevre duyarlılığı yanı sıra, ekonomik olarak da bizlere katkı sağlayacaktır ” diye konuştu.

enerji-tasarrufu (1)

enerji-tasarrufu (2)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Projenin Vefa ÜLGÜR döneminde başlatılıp ihalesinin yapıldığını da söyleyin.

  2. olmaz dedi ki:

    bravoo

  3. Anonim dedi ki:

    VEFA ÜLGÜR SAĞOLSUN. AYAKLARI YERE BASAN, ÇEVRECİ VE EKONOMİK PROJELERLE SELÇUK BÖLGEDE VE ÜLKEDE BİR NUMARA OLMA YOLUNDA. VEFA ÜLGÜR NE YAPTI DİYENLERE KAPAK OLSUN….