site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Belediyesi EMITT Fuarında

Selçuk Belediyesi EMITT Fuarında
21.01.2015
A+
A-

emit-fuari

UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi Adayı Selçuk, Dünya’nın 5. büyük turizm fuarı konumundaki EMITT Fuarına (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) katılıyor. Dünyanın ve Türkiye’nin turizm alanındaki buluşma duraklarından biri olan ve İstanbul’da düzenlenecek fuarda katılımcıları Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı bizzat karşılayacak. Selçuk’un kültür mirasını ve evrensel değerlerini anlatacak olan Bakıcı, katılımcıları Selçuk’a davet edecek.

Bu yıl 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde, 19’uncu kez kapılarını açacak EMİTT Fuarı’nda Selçuk Belediyesi de yerini aldı. Fuar için günler öncesinden hazırlıklarını bitiren Belediye ekibi, yarın (bugün) açılacak fuar için harekete geçti. Selçuk Belediyesi standında Selçuk’un kültürü, tarihi ve turistik değerlerinin anlatıldığı broşürler katılımcılara sunulurken, çeşitli etkinliklerle de Selçuk’un önemine dikkat çekilecek.

Geçtiğimiz yıl 70 ülkeden 4000 katılımcıyla 136 bin kişinin ziyaret ettiği ve boş standın kalmadığı fuarda yerini alan Selçuk Belediyesi’nde katılımcıları Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı karşılayacak. UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi’nde bu yıl yerini alması beklenen Efes Antik Kenti’ni anlatacak olan Bakıcı, katılımcıları birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültür mirası kent Selçuk’a çağıracak. Son hazırlıkları da yaparak İstanbul’a hareket eden Bakıcı, “Paha biçilmez mirası ve kültürel zenginlikleriyle evrensel bir değere sahip olan ilçemizi her alanda tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu konuda önemli fuarları atlamıyoruz. 70’in üzerinde ülkenin katılımcıları, Türkiye’nin önemli Seyahat Acentaları, Tur Operatörleri, Otellerini dünyanın en büyük açık hava müzesi Selçuk’a çağıracağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.