site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Belediyesi Develerin yükünü çalışanına yükledi

Selçuk Belediyesi Develerin yükünü çalışanına yükledi
19.11.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesinin bu yıl ilk kez düzenlediği “Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu”na ilk tepkiler belediye çalışanlarından geldi. Uzun süredir ekonomik kriz yaşayan ve bu kapsamda özellikle taşeron firmaya bağlı çalışan personelin ücretsiz izine çıkması konusunda çeşitli baskılar uygulayan Selçuk Belediyesinin Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumuna 150 bin TL’nin üzerinde bir harcama yaptığı öne sürüldü. Bu durum; iki aylık maaş alamayan ve ücretsiz izine çıkması istenen çalışanlar başta olmak üzere Selçuk kamuoyunda da büyük tepki görüyor.

İlk kez düzenlenen masraflarının büyük bölümünün Selçuk Belediyesi tarafından karşılanan ve ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu, Ege Üniversitesi, Selçuk Efes Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Derneği, Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Ticaret Odası ile sponsor olan firmaların katkıları gerçekleştirilen sempozyum Pamucak sahilindeki Ephesus Richmond Resort Otel’de başladı.

UNESCO Kenti Selçuk’ta gerçekleşmesi ve alanında ilk olması açısından ayrı bir önem taşıdığı dikkat çeken sempozyum yarın sona erecek. Ekonomi politikası bulunmayan ve bu çerçevede son bir yıl içerisinde ekonomik anlamda oldukça zor dönem geçiren Selçuk Belediyesinin son derece önemli harcamaların yapıldığı böylesine bir organizasyonun yükünü belediye çalışanlarına yüklemesine büyük tepki gösteren kamuoyu halkı, bu yalnıştan biran önce dönmeleri ve kış aylarında büyük zorluk çeken çalışanların iki aylık maaşlarının ödenmesini istediler.

“Çalışanlar ile aramıza kimse girmesin” şeklinde açıklamalar yapan Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’yı sert sözlerle eleştiren bazı belediye çalışanları, “Kış aylarının yaşandığı bu günlerde çalışanlar iki ay maaşlarını alamamışken, ev kirası ve bankalara biriken borçlarını ödemeyemez hale gelmişken sayın Başkanın Devecilik sempozyumuna yaptığı desteği şiddetle kınıyoruz. Tüm çalışanlar son derece mağdur durumdayken sayın Başkanın bu durumu umursamayışı ve herkesin gözünün içine baka baka sanki herşey yolundaymış gibi özel otellerde organizasonlara ev sahipliği yapması doğru bir davranış değildir. Sayın Başkan devecilik sempozyumuna harcanan paraları çalışanın omuzlarına yüklemiştir. Bu durum UNESCO Kenti Selçuk’a hiç ama hiç yakışmamaktadır” şeklinde şikayetlerini dile getirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.