site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Belediyesi Faaliyet Raporu Onaylandı

Selçuk Belediyesi Faaliyet Raporu Onaylandı
09.04.2013
A+
A-

selcuk faaliyet raporu (2)

Selçuk Belediyesi 2012 Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Salonunda yapılan Nisan ayı meclis toplantısı ikinci oturumunda Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür 2012 yılı faaliyetlerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda 2012 yılının Selçuk Belediyesi açısından başarılı bir çalışma yılı olduğunu söyleyen Başkan Ülgür “2012 yılında da en önemli hizmet başlıklarımız olan tarım, turizm ve eğitimi geliştirme yolunda önemli çalışmalar yaptık” dedi.

Kültür Turizminin Başkenti Selçuk,  Üniversitelerle Buluşuyor

Selçuk Belediyesi’nin destek ve katkıları ile 2011 yılında Selçuk’ta eğitime başlayan THK Üniversitesi’nin önümüzdeki eğitim yılında daha da büyüyeceğini ve Yüksekokul düzeyinde faaliyette bulunan kurumun önümüzdeki eğitim yılında bir ilçede bir fakülte açarak yoluna büyüyerek devam edeceğini ve bu kararın oldukça sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Başkan Ülgür; ‘‘Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitemizle de bu yıl protokol imzaladık. Üniversite binası için yer tahsis ettik ve inşaat yapım işini üstlendik. Dokuz Eylül Üniversite binası inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacak ve 2013 yılında tamamlanacak. Bu gelişmeler doğrultusunda 2014-2015 eğitim öğretim yılında Selçuk’ta 4 bin civarında öğrenci olacak. Kültür Turizminin başkenti Selçuk üniversite kenti olma yolunda da önemli adımlar atıyor. Selçuk’un eğitim alanında gelişmesi hem ekonomisini hem de kültürel seviyesini yükseltecek”dedi.

“Tarımda Öncü Olduk. Türkiye’nin En Büyük Meyve İşleme Tesislerini Yapıyoruz”

Eğitim alanındaki gelişmelerin yanı sıra Tarımsal Sanayi Alanı çalışmalarıyla da tarım alanında öncü olduklarını vurgulayan Ülgür “4 bin metre kare kapalı alana sahip, her biri 160 metrekarelik 25 iş yerinden oluşan yeni Sebze Meyve halimiz 2012’de faaliyete geçti. Yeni halimizde bir yılda 9 bin 360 ton yaş sebze ve meyve ticareti yapıldı. Öte yandan halin yanı sıra içinde meyve işleme ve paketleme tesisleri, ambalaj üretim tesisi, 35 bin ton kapasiteli soğuk hava depoları, akredite olmuş laboratuvar, gümrüklü saha, tır parkları ve sosyal tesislerimizle Türkiye’nin en büyük meyve işleme tesislerini yapıyoruz. Bu sayede Selçuk bölgemizin meyve sebze ticaretinin üssü olacak. Selçuk’u bu konuda marka yapacağız ve istihdama da önemli katkılar koymuş olacağız” diye konuştu.

“Yeni Bir Turizm Alanı Yaratıyoruz”

2012 yılında Selçuk Belediyesi tarafından aydınlatılan Ayasuluk Kalesi’nin yine Selçuk Belediyesi tarafından hazırlanan Röleve, Restorasyon, Restitasyon ve çevre düzenleme projelerinin Koruma Kurulu tarafından onaylanması ve proje uygulama yetkisinin de belediye olarak bakanlıktan alınması ile yeni bir turizm alanı yaratmak üzere harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Ülgür “Amacımız kale ve çevresini Selçuk’a ve turizme kazandırmak ve kent merkezinde yeni bir gezi güzergâhı yaratmak. Benzer çalışmaları İsabey Camii ve Artemis Tapınağı için de yürüteceğiz ve turizmde yeni bir marka yaratacağız” dedi.

“Turizmi Yerelde Geliştirmeliyiz”

“2012 yılında yaptığımız 83 bin 500 metre kare yol, 222 bin 534 metre kare yeşil alan ile hem yaşanabilir hem de ziyaret edilebilir bir Selçuk yaratmanın yanı sıra turizmi geliştirmek için de büyük gayret harcadık”  diyen Başkan Ülgür “Turizmi yerelde geliştirmemiz gerekiyor. Çünkü Selçuk kültür turizmi açısından Türkiye’de ilk sırada yer alıyor. Genel ziyaret edilebilme oranına baktığımızda ise İstanbul’dan sonra ikinci sırada. Merkezi yönetim turizm çözümleri ile birlikte kendi sermayesini de getiriyor ve Selçuk’un turizm gelirleri Selçuk’a ve Selçukluya gelmiyor. Yani turizmde çok büyük bir pasta yaratmamıza rağmen ilçe halkı olarak yeterince pay alamıyoruz. Bunun için zaman zaman çözüm yaratma girişimlerimiz oldu. Bunun en bilinen örneği Efes’teki dükkânlar için verdiğimiz mücadeleydi. Bunun için eski Turizm Bakanı ile tartışmalar yaşadık. Adım kavgacı başkana çıktı. Ama burada amaç Selçuk’un ve Selçuklunun çıkarlarını korumaktı. Sayın Bakanla bu konuda çatışmalar yaşadık ama ortak işler de yürüttük. Ama
Selçuk’un çıkarları söz konusu olduğunda yine gözümü budaktan sakınmam ve mücadele ederim. Çünkü görevim Selçuk’un ve Selçuklunun çıkarlarını korumak” dedi.

Efes Unesco Yolunda

Turizmi geliştirmek ve ören yerlerini korumak için Efes Alan Yönetimi çalışmasını tamamladıklarını artık Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Efes’i Unesco Dünya Mirası Listesi’ne önermesini beklediklerini söyleyen Başkan Ülgür bu planın Efes’in yanı sıra Kale, St. Jean Bazilikası ve Artemis Tapınağını da kapsayan yeni bir turizm destinasyonu yaratarak Selçuk içine de turist çekmek gibi önemli bir işlevi yerine getireceğini ifade etti.

İzmir’in Güney Kapısı İstasyon Meydanı

Hızlı tren projesinin tamamlanmasıyla İzmir’in Güney Kapısı olacak İstasyon Meydanında da 2012 yılında eski İş Bankası binası ve Efes Mandırası gibi binaların kamulaştırılıp yıkılması gibi önemli adımlar attıklarını söyleyen Başkan Ülgür “İstasyon Meydanı 2013 yılında bambaşka bir kimliğe bürünecek” dedi.

Şahabettin Dede Caddesi ve Emlak Park Bölgesi Yeni Bir Cazibe Merkezi Oluyor

Şahabettin Dede Caddesi ve Emlak Park bölgesinin yapılmaya başlanan yeni tesisler ve cadde ile Tansaş Binasında yapılacak yeni düzenlemelerle yeni bir cazibe merkezi haline dönüştürüleceğini ifade eden Belediye Başkanı Ülgür “Şahabettin Dede caddesinde  Selçuk Köftecisi diye bilinen restoran binasının yerine yeni bir restoran binası ve Emlak Park’ta yeni bir sosyal tesis inşaatına başladık. Bu çalışmalarımızla ilçemiz halkının sosyal yaşamına da önemli bir katkı sunmuş olacağız“ diyerek Belediye tarafından yapılan çalışmalarla Selçuk’un her geçen gün biraz daha geliştiğini vurguladı.

Belediye Restoranı Yeni Yüzüyle Hizmete Girecek

Kamuoyunda merakla beklenen Belediye Restoranının yeniden faaliyete girmesi konusunda da harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Hüseyin Vefa Ülgür  “Restoranımız yeni bir düzenlemeyle tekrar hizmete girecek. Restoran binamızı baştan aşağı yenileyecek uygulama projelerimizi tamamladık. Yeni düzenlememiz her kesin beğenisini kazanacak” dedi.

“Daha Yeşil Bir Selçuk İçin Yeni Parklar Yapmaya Devam Ediyoruz”

2012 yılında Selçuk’a birçok yeni park kazandırdıklarını ve Selçuk’taki yeşil alan miktarının 222 bin 534 metrekareye ulaştığını ifade eden Başkan Ülgür; “Çağdaş şehircilik anlayışında kişi başına düşen yeşil alan miktarının 7 metre kare olması gerektiği önerilir. Selçuk’ta bu oran daha şimdiden aşılmış durumda. İlçemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 7.94 metrekare. 2013 yılında da yeni park ve yeşil alanlar yaratma çalışmalarımız sürecek ve ayrıca ilçemizin tüm parklarını yeniden düzenleyerek yeni oyun ve spor üniteleri ile oturma guruplarıyla donatacağız.  Bu sayede yeşil Selçuk’umuz daha da yeşil olacak” dedi.

“Kimsesizlerin kimsesi olduk”

“En önemli hizmet ilkelerimizden biri olan sosyal belediyecilik anlayışıylaKimsesizlerin kimsesi olduk” diye konuşan Başkan Ülgür, ihtiyaç sahibi ailelerin yılda birkaç ay değil yılın on iki ayı daima yanında olduklarını ifade ederek “ Aş Evi, Huzur Evi gibi oluşumlarımızla, erzak, yakacak, öğrenim, giysi gibi ayni ve nakdi yardımlarımızla onların yaşamını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Kısacası bir tarafta Pamucak’ta denizin dibinde balık yuvası, bir taraftan Şirince’de ki dağlarda yol oluyoruz. Bir tarafta da gönül dostu olmaya devam ediyoruz. Bana göre de yerel yönetim bu demek. Türkiye’de çok genç bir belediye olarak Selçuk Belediyesi birçok il belediyesine taş çıkartırcasına yaşamın tüm alanlarında varlık gösteriyor. Tabi ki eksikliklerimiz var. Ama her geçen gün bu eksikliklerimizi azaltıyoruz. Selçuk’ta işler yolunda. Ama Türkiye’deki ekonomik olumsuzluklardan ilçe de nasibini alıyor. Son 3 yıldır teknolojik ve personel yapısı olarak kendimizi yeniledik. Kentimizi de yenilemeye devam ediyoruz, edeceğiz.

Bu başarılı çalışmalarımıza katkı sunan tüm belediye personelimize ve bizi destekleyen halkımıza teşekkür ederim” dedi.
emlak park sosyal tesis

sahabettin-dede yeni restoran binasi

yenipark

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    belediye çalışıyormuş selçuk gelişiyormuş acaba bunlarda ki ölçü nedir

  2. Canan ÇAYIR dedi ki:

    Köfteci binasında taşıyıcıların tamamı betonarme olmasın diye üzerinde duruluyordu? allah allah çok şaşırdım!?!? Umarım kale ve çevresindeki önerileri de yine bir proje değişikliği ile betonarme yapmazsınız?!?

  3. Hasan dedi ki:

    BELEDİYE BAŞKANIMIZI ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI KUTLUYORUM

  4. ALKIŞLAR.... dedi ki:

    TABİKİDE BELEDİYEMİZİ BU ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM. ANCAK VATANDAŞ OLARAKTA YAPILANLARI KORUMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMEDEN GEÇEMİYECEGİM. YAPILAN PARKLAR 1 AY SONRA VİRANE BİR HALE GETİRİLİYOR. EVİMİN ÖNÜNDEKİ PARTTA YÜRÜYÜŞ YAPAN BAYANLAR SÜREKLİ HER SABAH DİKİLEN ÇİÇEKLERDEN SÖKMEDEN GEÇEMİYORLAR. YAPMAYIN KARDEŞİM EMEGE SAYGI GÖSTERİN. GİDİN BELEDİYENİN ELEMANLARINDAN İSTEYİN ÇİÇEK KIRMAZLAR SİZİ VERİRLER. AMA YAPILANLARI KORUYUN SAHİP ÇIKIN

  5. Anonim dedi ki:

    Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Belediyenin çalışıyor görünmesindeki ölçüt nedir acaba? Kime göre, ne kadar çalışıyor? Mesela ben iyi çalışmadığını düşünüyorum,bunun aksini kim nasıl söyleyebilir?

  6. Teknik Kontrolör: Tülay Ayarman dedi ki:

    Selçuk Belediyesi olarak inşaatına başladığımız Belediye Restoranın (Köfteci binası olarak bilinen)
    12/11/2012 tarihinde yapılan ihalesinden sonra,proje değişikliğine gidilmemiştir.İhale öncesi ve de ihale komisyonu mimar da bu projeyi onaylayarak uygulaması başlatılmıştır. Projemizin,taşıyıcı kolonları, zemin katta betonarme olup ,üzeri doğal taş kaplamadır. Üst kat ve aynı zamanda kiremit örtülü olan çatımızın ana taşıycıları da ahşaptır.Selçuklu vatandaşlarımızın bu konuda yanılmasını istemeyiz. Yapılacak olan bütün projelerimizin usule uygun ve en doğru şekilde imal edilmektedir.Belediye teknik personelleri olarak yaptığımız bütün işlerin arkasındayız. Saygılarımızla

    1. Canan ÇAYIR dedi ki:

      Neden yorumlarım yayınlanmıyor acaba?

      İhale öncesi ve ihale komisyonundaki mimarı sormuş idim? Tülay Hanım’a da ismini yazarak yaptığı açıklama için teşekkür etmiş idim.

  7. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    belediyenin iyi çalismadigini soyluyen klavye fareleri gitcek o zaman keçi kalesinde yasiyacaklar o kadar… biraz da yapilanlari gormemizlikten gelmeyiniz!!!! ve o çiceklerin ustune basip yuruyenleri bile gordum ben o guzel parklarimizda… kendi ilçesinin hizmetlerine saygisi sevgisi olmayan!!!!!