site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Belediye Tiyatrosu 2 yaşında

Selçuk Belediye Tiyatrosu 2 yaşında
20.04.2017
A+
A-

Selçuk Belediye Tiyatrosu 2. Yılını Cafe Carpouza’da düzenlenen bir toplantı ile kutladı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın da katıldığı kutlamada Selçuk Belediye Tiyatrosu Genel Yönetmeni Erol Namdar iki yılda yaptığı çalışmaları anlatarak; önümüzdeki süreçteki projeleri hakkında da bilgi verdi.

Tiyatro gönül işi

“Selçuk Belediye Tiyatrosunu oluşturmak 2014 yılında yaptığımız en iyi işlerden bir tanesidir” diyen Başkan Bakıcı; “Her zaman söylüyorum; Selçuk bir kültür ve sanat merkezidir. Bu konuda da Erol arkadaşımız çok yüksek düzeyde bir performans göstermiştir, bir irade ortaya koymuştur. Tabiki bu performansın altında da güçlü bir tiyatro sevgisi, sanat sevgisi yatıyor. Bir işi ortaya çıkarmak, başarmak için ne kadar bilgiye sahip olursanız olun; eğer o işe karşı sevginiz yoksa o işi sevgiyle yoğuramazsanız, başarılı olmanız çok zordur. Dolayısıyla Erol Namdar gerçekten tiyatroyu sevgi ile yapıyor. Ben bu süre içerisinde kendisinin müthiş azmi ile ortaya koyduğu çalışmalardan dolayı kendisine ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Erol Namdar yönetimindeki Selçuk Belediye Tiyatrosu’nun kısıtlı olanaklar içerisinde büyük işler başarma açısından örnek teşkil ettiğini belirten Başkan Bakıcı; “ Selçuk Belediye Tiyatrosu’nun başarılı olmasında tiyatro oyuncularının yanı sıra Selçuklu tiyatroseverlerin de payı vardır. Çok güçlü bir yapı ortaya koydunuz; hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

450 kişilik kadro

“Aydınlığı kendimde aramak ve bulduklarımı yaymak için uzun yıllardır tiyatro ile ilgileniyorum” diyerek sözlerine başlayan Selçuk Belediyesi Tiyatrosu Genel Yönetmeni Erol Namdar; “ İki yıl önce Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın desteğiyle belediye tiyatromuzu kurduk. İlk kurulduğumuzda 12 kişilik bir ekiptik. Önce 70, 120 derken; zamanla çocuk, genç ve yetişkinlerden oluşan toplam 450 kişilik bir kadroya ulaştık. Tüm oyuncularımızla birlikte iki yılda toplam 53 tiyatro oyunu sahneledik” dedi.

Yeni hedef: 10 günde 10 oyun

Selçuk Belediye Tiyatrosu olarak özellikle çocukların ve gençlerin sanat ve tiyatroyla ilgilenmelerini çok önemsediklerini belirten Erol Namdar; Selçuk Belediye Tiyatrosu olarak tiyatro oyunlarımızın yanı sıra çocukların da katıldığı sayısız kitap okuma etkinliğimiz oldu. Urla’nın Bademler Köyü’nde ve Ödemiş ilçelerinde sahne aldık. Geçtiğimiz dönemde “ 6 Gün 6 Oyun” projemiz oldu. Bu dönemde ise “10 Günde 10 Oyun Projemiz” olacak” dedi.

“Başkanımızın güvenini boşa çıkarmadık”

Selçuk Belediye Tiyatrosu’nun ikinci yılı için düzenlenen gecede Erol Namdar konuşmasını şöyle devam ettirdi; “Selçuk Belediye Tiyatrosu kurulduğu günden beri her zaman yanımızda olan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın bizlere olan güvenini boşa çıkarmadık. Sayın başkanımıza, başkan yardımcılarımıza, oyuncularımıza, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü personelimize, oyuncu ailelerine, bana her zaman destek olan aileme, çok teşekkür ediyorum. Tiyatroyu sadece tiyatro için yapmaya çalıştık. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz. Tiyatromuzun ikinci yılı kutlu olsun”

Başkan Bakıcı’nın Selçuk Belediye Tiyatrosu Oyuncularına katılım belgesi verdiği kutlama, pasta kesilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR
  1. dostum dostum güzel dostum dedi ki:

    450 kişilik kadro neden ulusal basında yeterince ilgi bulamıyor?
    Kaliteyi biraz yükseltin lütfen, müsamere gibi değil, evrenseli, kaliteyi yakalamaya gayret edin
    o da çalışmakla olur. Şu an Selçuk’taki geçmiş tiyatrolara göre sayı arttı belki. Ama kalite için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Tıpkı Üniversiteler gibi ”sayısı arttı ama Eğitim içler acısı”