site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Belediye Meclisi’nden birlik beraberlik mesajları

Selçuk Belediye Meclisi’nden birlik beraberlik mesajları
06.02.2018
A+
A-

Selçuk Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Meclis Toplantısı’nın açılışında Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunularak; İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından meclis gündemine geçildi. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün ilgili yönetmeliğine göre Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kuruldu. Selçuk Belediye Meclisi’nin bir diğer önemli gündem maddesi ise taşeron işçilerin kadroya geçmesi için şirket kurulması oldu. Selçuk Belediyesi’nde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecinde İç İşleri Bakanlığı’ndan gelen yazı gereğince bir şirket kurulmasına meclis tarafından karar verildi. Selçuk Belediyesi bünyesinde çalıştırılan personelin işçi statüsünde istihdam edilmesini sağlamak için sermayesi %100 Selçuk Belediyesi’ne ait olan Sel Bel Personel Limited Şirketi kuruldu. Meclis kararı ile kurulan şirkette Selçuk Belediyesi’nde çalışan taşeron işçiler istihdam edilecek.

Birlik ve beraberlik içindeyiz

Gündem maddelerinin yanı sıra Başkan Bakıcı ve meclis üyelerinin gündeminde Afrin’de düzenlenen Zeytin Dalı Operasyonu vardı. “Birlik ve beraberliğe çok daha ihtiyaç duyduğumuz bir süreci yaşıyoruz” diyen Başkan Bakıcı; “Afrin’de terör örgütü ve uzantılarını temizlemek için Zeytin Dalı Operasyonu yapılıyor. Ülkemiz açısından önemli günlerin yaşandığı bir süreçteyiz. Güney sınırlarımızda askerimizin Afrin’de katıldığı bir operasyon var. Orada şehit olan askerlerimiz var. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Afrin’de düzenlenen harekat, tüm milletimiz tarafından tüm siyasi partiler tarafından haklı görünen bir müdahaledir. Her birimiz için ülke menfaati söz konusu olduğunda gerisi teferruattır. Ülkemizin bekası her şeyin üzerindedir. Allah Türk askerini muzaffer eylesin. İnşallah askerimiz en az zayiatla oradan dönecektir” dedi.

TOKİ’nin temeli Nisan’da atılacak

Selçuk’ta devam eden projeler hakkında da bilgi veren Başkan Bakıcı Selçuk’ta 143 hane doğal gaz kullanmaya başladığını, bu sayının da her geçen gün artacağını belirterek; “ 2018’in Eylül ayında tüm Selçuk’ta doğal gaz kullanabilecek konuma gelecek. Bu süreçte emeği geçen Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Mahmut Atilla Kaya’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Bakıcı Selçuk’un projeleriyle ilgili şu açıklamaları yaptı; “ TOKİ Projesi’nin Nisan ayı içerisinde temeli atılacak. Bize getirilen taslaklara göre Bayrakçıkule Mevkii’nin Kuzey kısmında 750 civarında konut yapılacak. Hastanemiz de burada inşa edilecek. Antik kanal ile ilgili çalışmalar Nisan Mayıs aylarında fiili olarak başlayacaktır. Antik kanal, İzmir’in 35 projesinden bir tanesidir. Gençlik ve Kültür Merkezi’nin keşif bedeli olarak 22 Milyon tutarında bir rakam çıktı. Selçuk fevkalade bir tesis kazanacaktır. Üçüncü Yaş Misafirhanesini ise 2018 yılı sonu itibariyle tamamlayacağız” dedi. Başkan Bakıcı meclis toplantısında ayrıca Selçuk Efes Festivali’nin 2018 yılında tekrar eski coşkusuyla yapılacağını söyledi.

Başkan Bakıcı’nın yanı sıra Selçuk Belediye Meclisi Grup Sözcüleri ve meclis üyeleri de Zeytin Dalı Operasyonu ve Selçuk’un gündemi ile ilgili görüş ve önerilerini sundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.