site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Belediye Meclisinde Yeni Dönem Seçimleri Yapıldı

Selçuk Belediye Meclisinde Yeni Dönem Seçimleri Yapıldı
06.04.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantılarının birinci birleşimi tüm meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Mevcut vekillerinve üyelerin yasa gereği sürelerinin dolması nedeniyle yeni başkan vekilleri, divan katip üyeleri ve encümen üyelerinin seçilmesi ile başlayan birinci birleşimde, gündem maddeleri görüşülerek ilgili komisyonlara gönderildi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Başkanlığında Belediye Meclis Toplantı salonunda gerçekleşen Nisan ayı meclis toplantılarının birinci birleşiminde ilk olarak belediye meclisi 1. ve 2. başkan vekili belirlendi. Gizli oyla yapılan ve yerel seçimlere kadar görev yapacak olanBelediye Meclisi birinci Başkan Vekilliğine yapılan oylamalarda alınan 8’er eşit oy nedeniyle kura çekimi yapıldı. Kura çekiminde 1. Başkan VekiliCHP grubundan Veli Keskin, 2. Başkan vekilliğine ise yine CHP grubundan Mehmet Karanfil seçildi.

Daha sonra asil ve yedek üyelerden oluşan Divan Katibi üyelerinin seçildiği Nisan ayı meclisi birinci birleşiminde, divan katibi asil üyeliğine AKParti grubundan Nalan Başdemir ve MHP grubundan Yaşar Yılmaz seçilirken, yedek üyeliklereise AK Parti grubundan Fuat Kırıtak ve MHP grubundan İbrahim Soğutmaz seçildi.

Oylar eşit çıkınca kura çekildi

Belediye Encümen üyelikleri seçiminde ise grupların gösterdiği adaylar 8 er oy alması nedeni ileeşitlik sonrası kura çekimine geçildi. Başkan Bakıcı’nın çektiği kurada Belediye Encümen üyeliklerine AKParti grubundan Osman Başterzi ile CHP grubundan Veli Keskin seçildi.

Yapılan üyelik seçimlerinin ardından 18 maddeden oluşan Nisan ayı meclisinde acil olan 2 madde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilmesine karar verilirken diğer maddeler ikinci birleşimde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Başkan Bakıcı, görev süreleri dolan Fuat Kırıtak ve Mehmet Karanfil’e verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederken yeni seçilen üyelere de başarılar diledi.

Selçuk Belediye Meclisi, ayrıca 2015 yılına ait Denetleme ve Faaliyet Raporlarını Perşembe günü Saat 16.00’ da yapılacak oturumda görüşme kararı aldı.

3_TJ3A5835

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Başkan mutlu gülüyor Selçuk’a tüm yatırımlar geldi akrabaları işe başladı.Gülsün bakalım..