site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Barutçu Köyü 1. Yörük Şenliği Yapıldı

Selçuk Barutçu Köyü 1. Yörük Şenliği Yapıldı
11.03.2014
A+
A-

selcuk-barutcu-koyu (6)

Büyük ilgi gören Barutçu Köyü birinci Yörük şenliğine siyasiler akın etti.

Selçuk Barutçu Köylüleri birinci Yörük şenliğini yaptı. Bir gece önceden köy Muhtarlığının önüne kazanlar kuruldu. Keşkekler, Etli nohut yemekleri, Topalak yemekleri Pişirildi. Beş adet saç kurularak sabah sekizden akşam beşe kadar gözlemeler pişirildi. Gelen konuklara ikram edildi.

İlk şenliğin açılışını Kaymakam Ayhan Boyacı yaptı. Yörükler ve Yörük geleneklerini anlattıktan sonra Sözlerine şöyle devam etti. Turizmimizin kalbi Selçuk’ta böyle bir köy bu şenliği düzenlemekte geç bile kalmış. Ama yinede başlaması büyük bir adımdır. Bu geleneksel hale dönüştürülür. Her yıl yapılırsa, yıllar geçtikçe daha gelişir güzelleşir. Bu şenliği düzenleyenlere, katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum dedi.

Barutçu köyü Yörük şenliği Selçuk Kültür ve Turizm Vakfı işbirliği ile düzenlenen Şenlikte Folklor gösterileri yapıldı. İlk kez yapılmasına ve havanın soğuk olmasına karşın yine de yoğun bir kalabalık vardı.

Şenliğe Belediye Başkan adayları da büyük ilgi gösterdiler.

Sabah saat 09.00 da başlayan şenlik akşam saat 17.00 da sona erdi.

HABER: DHA VEYSEL EROL
FOTOĞRAFLAR: NAFİ TURAN(www.selcukhaber.com)

KAYMAKAM AYHAN BOYACI DHA VEYSEL EROL

selcuk-barutcu-koyu (2)

selcuk-barutcu-koyu (3)

selcuk-barutcu-koyu (4)

selcuk-barutcu-koyu (5)

selcuk-barutcu-koyu (7)

selcuk-barutcu-koyu (8)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    öncelikle şenlikler hayırlı uğurlu olsun.
    bu arada köy halkına da geçmiş olsun diyorum. şenliklerin olduğu günün akşamı köyde 15 tane koyun çalınmış malesef üzücü bir durum. hırsızlar fırsat kollamışlar tamda bugünü bulmuşlar malesef.
    dikkatli olmak lazım değerli halkım hırsızlara dikkat

  2. belevi dedi ki:

    başkanım yan yana iki dürüst başkan yakışmışınız.belevi arkanda

  3. hasan dedi ki:

    bir belevi şeçmeni olarak başkanımızın levent beyle aynı masayı paylaşması iki çalışkan ve dürüst insanın mühabbeti hoşuma gitti.demekki bu seçimde oyumuz levent kardeşimize.

  4. Bağımsız. dedi ki:

    Allah utandırmasın dürüst başkanlara ihtiyacımız var.Levent kardeş gibilerine.

  5. ANAONİM dedi ki:

    Seçimler bence iki senede bir olsun.Vatandaşa çadır etkinlikleri,tavuklu pilav ve bir sürü yapacağız,işe yerleştireceğiz sözleri havada uçuyor.Pilavı da yiyin,etkinliklere de katılın ne verirlerse alın oyunuzu da nere isterseniz oraya atın.Sonra sizi adam yerine koymazlar.

    1. Sosyal Demokrat dedi ki:

      İşe gireceklere tavsiyem kadrolu iş istesinler ve hemen sendika hakki istesinler. Yoksa secimden bir kaç ay sonra hepsi kapi disari edilir. Norm kadro agzina kadar dolu nerde is bulcaklar acaba merak ediyorum? Bu secim bu iş yalanlarina kanacak kaç tane saf selcuklu hemşerimiz olacak.