site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk ADD Gündoğdu’ya Damga Vurdu

Selçuk ADD Gündoğdu’ya Damga Vurdu
31.10.2013
A+
A-

izmirde_3_milyon_yurttas_gundogduya_sigmadi

Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi 60 kişi ile katıldığı Gündoğdu Meydanındaki 29 Ekim kutlamalarına coşkulu katılımı ile damga vurdu.

İzmir Gündoğdu Meydanındaki 29 Ekim kutlamalarına katılmak üzere Selçuk ilçesinden iki araç kaldıran Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi liman tarafından alana girerken disiplinli korteji ve attığı coşkulu sloganlar ile İzmir’li yurttaşlardan büyük alkış ve destek aldı. Kordon boyu ve bağlantılı olan sokakların hınca hınç dolduğu kutlamalarda Gündoğdu Meydanına 3 kilometre uzaklıktaki Konak girişinden alana yönelmek kalabalık nedeniyle mümkün olamadı. Kıbrıs Şehitleri girişinde de benzer bir manzaraların yaşandığı İzmir’de denizdeki tekneler, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle alanı selamladı.

Güçbirliği meydanlara sığmadı

Büyük buluşmaya başta CHP, İşçi Partisi, DSP, Hak ve Eşitlik Partisi, ADD, TGB, CKD, Eczacılar Odası, Çağdaş Eczacılar Derneği, İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, Vardiya Bizde Platformu ve Mustafa Balbay’a Özgürlük Girişimi olmak üzere, İzmir’deki çok sayıda siyasi parti, sendika, oda ve dernek katıldı.

Miting, alandan taşan milyonların hep birlikte İstiklal Marşı ve Andımız’ı okumasıyla başladı. Ardından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve CHP Milletvekili Mustafa Balbay’ın Silivri Cezaevi’nden gönderdikleri mesajlar okundu. Alanda en çok “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Hükümet istifa”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Ne mutlu Türk’üm diyene” sloganları atıldı.

Güçbirliğine çağırdılar

Kürsüde ilk sözü, Cumhuriyet İçin Güçbirliği sözcüsü, İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner aldı. Kaptaner, “Tüm vatanı ve halkı birleşmeye, direnmeye, mücadele etmeye, kazanmaya davet ediyorum” dedi.

CHP İl Başkanı Ali Engin de “Demokrasi adına güçbirliği yapmamız lazım. Bu konuda ciddi mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz” diye konuştu. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İzmir İl Başkanı Av. Tugay Şen de Haziran ayaklanmasının tüm Türkiye’de devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Bu mücadelede Türk bayrağı altında ve Atatürk’te birleştik. Ben, sen değil, biz olursak başarırız. Tayyip-Gül-Gülen diktasını yıkmak için, İzmir’imizi AKP’ye kaptırmamak için, Cumhuriyet hakametini kurmak için birleşmekten başka çaremiz yok.”

Tugay Şen’in “Erdoğan burada güye miting yapacaktı. Cesaret edemedi, iptal etmek zorunda kaldı. Biz yakında onun başbakanlığını da iptal ettireceğiz” sözlerine, milyonlar Erdoğan’ı yuhlayarak destek verdi.

DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe AKP iktidarından milletin sandıkta hesap soracağını söyledi. ADD Genel Sekreter Yardımcısı Nazan Keskin ise “Çakal sürüsü milletin bağrına çöktü. Bugün bayram kutlamak yetmiyor. Bugün ülkenin silkinip ayağa kalkma günüdür. Andımız namusumuzdur, Andımız yerine gelecektir” diye konuştu.

İki yerde bayram coşkusu
3 milyon İzmir’li ile birlikte Andımız’ı okuyan ADD üyeleri Selçuk ilçe merkezindeki etkinliklere katılmak üzere saat 18.00’da alandan ayrıldılar. Selçuk ilçesindeki fener alayına coşkulu ve güçlü bir katılım gerçekleştiren ADD Selçuk Şubesi üyeleri her iki yerdeki bayram coşkusuna da katılmış oldular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.