site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Sekiz Bin Yıllık Efes, Böyle Ucuzluk Görmedi!

17.05.2017
A+
A-

Başlıktan hareketle, bir mağazanın indirim kampanyasından bahsedeceğimi düşünmeyin değerli okuyucular. Buradaki ”ucuzluk” ifadesi, Efes antik kentini bedavaya gezmek, dolayısıyla sadece 40 TL vermemek için koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin makamlarının kullanılacağı kadar bir bayalığın sergilenmesini mecazen tariften ibarettir.

Ayrıca akademik bilgi sahibi olmadığım için, Efes’ in tarihiyle ilgili bir yazı da olmayacak bu, o konuda aydınlanmak isteyen okuyucularımıza, değerli kardeşim Tarihçi Tolga Mert’ in yazılarını okumayı tavsiye ediyorum, zira gözlemlediğim kadarıyla kendisi bu konuda oldukça donanımlı ve bilgi sahibidir.

Yazımın dayanağı, Cumhuriyet gazetesinde çıkan ve akabinde gazeteyi kaynak gösterip, Cumhuriyet Gazetesiyle aynı şekilde ”Antik kentte Soylu torpil” başlığı ile haber yapan Selçuk Postası haber sitesi ve ”Çöplerin 10 günde bir toplanması”, ”Çukur dolumu için getirilen toprak içerisinde antik eserler çıkması”, ”Çamlık buharlı lokomotif müzesinin kaderine terkedildiği” haberleriyle birlikte ”Reklamın iyisi kötüsü olmaz” ortak başlığı altında, ”Bakan Soylu’ nun yakını Efes’ i bedava gezebilsin diye, Kaymakamlık seferber olmuş” başlığıyla haber yapmış Efesdost Gazete’si değerli okuyucular.

Konuyu ilk olarak duyuran Cumhuriyet gazetesinin haber içeriği şöyle;

”Antik kentte ‘Soylu’ torpil… 40 Liralık bilet için makam aracı gitti

Efes Antik Kenti’ne beleş girmek isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yakını için önce bakanlık,ardından Kaymakamlık seferber oldu. Yakının 40 TL’ lik müzekart almadan içeri girebilmesi için talimat,Kaymakamlığın makam aracıyla gişeye ulaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 25 yaşlarındaki bir genç kız 23 Nisan günü yabancı uyruklu erkek arkadaşıyla birlikte saat 11.30 sıralarında Efes’e geldi. Antik kenti gezmek için içeriye girmek isteyen ikili gişeye yönlendirildi. Gişeden, kendilerine ören yerleri ve müzelere giriş için 40 TL değerindeki “müzekart” almaları gerektiği söylendi. Ancak genç kız bu parayı ödemek istemedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabası olduğunu ve ücretsiz geçmek istediğini bildirdi. İsteği gerçekleşmeyince “akrabasını” arayarak “Bizi içeri sokmuyorlar” dedi. Aradan yarım saat geçmeden Selçuk Kaymakamlığı’nın makam arabası antik kentin girişine geldi. Kaymakam’ın şoförü, gişe memuruyla konuştu. Şoförün talimatları iletmesinin ardından ikili gişeye para ödemeden içeriye girdi. Olaya antik kentin girişindeki esnaf da şahit oldu. Hatta orada bulunanlardan Uğur Güldiken, “Efes antik kenti ziyarete gelen Bakan Soylu’nun akrabası gişeye 40 tl ödememek için Bakanı aradı Bakan İlçe Kaymakamını yolladı” mesajını sosyal medyada paylaşarak olaya tepki gösterdi. Güldiken, “Yalnızca ben değil buradaki esnaf, çalışanlarla birlikte çarşıda yaklaşık 250 kişi bu olaya şahit oldu. İçişleri Bakanı Soylu adını bizzat duyduk. Bazı arkadaşlar video çekmek istedi ama korktu. Biz, burada esnaf olduğumuz halde, o kart olmadan Efes sınırları içindeki tuvalete bile giremiyoruz. Ama bir telefon her şeyi çözüyor. Bu olay ilk değil. Daha önce benzerleri de yaşandı” dedi.”

Haber içeriğinde de görüldüğü üzere değerli okuyucular, olayın yaklaşık 250 kişinin şahitliğinde gerçekleştiği iddia ediliyor. Peki bu haberin ardından bunca zaman geçmesine rağmen, aynı gazetelerle birlikte başka bir medyatik platformda, adı geçen makam veya kurumların yalanlamasını, yada tekzip ettiğini duyduk mu? Tabiki hayır.

Bu noktada, ”sükut ikrardan gelir” sözünden yola çıkarak ve lafı da fazla uzatmadan, öncelikli sözüm Bakan Soylu’ nun yakını olduğu belirtilen hanım kızımızadır.
Keşke o 40 lirayı çıkarıp verseydin de, yakının olduğunu söylediğin Bakan Soylu’ nun ismi üzerinden koskoca devletin adını bu denli ucuz bir menfaat için malzeme yapmasaydın.
Akabinde ise; bir Bakan yakınıdır diye Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir makamını, yükü topu 40 liralık bir menfaat uğruna basamak yaptıranlara iki çift laf etmek isterdim ancak, size söylenecek söz bulmak mümkün değil.
Hiç bir lugatta bu kadar pişkinliği tarif edecek bir kelam olduğunu sanmıyorum ki, bu bayalığın arkasında kim yada kimler varsa YAZIKLAR OLSUN!!

Özetle, yukarıda da yazdığım gibi; Efes’ i anlatacak bilgim, akademik yeterliliğim yok ama, sekiz bin yıllık Efes’ te böyle bayağılık yaşanmadığından adım kadar eminim…

O değil de; senelerdir kaleme aldığım yazılarda AKP iktidarı için ”Güruh” ifadesini kullanıyor olmamdan alınıp, şahsıma öfke besleyenler oluyormuş.
15 yıldır partinizin iktidarıyla ülkenin geldiği nokta ortada. Senelerdir yazdığım ayrıntıları tekrarlamaya gerek yok, ne yazmış ve söylemişsek her biri olmuştur.
Seneler önceden Fethullah bir çete başıdır, niyeti CIA tetikçiliğinde bütün kurumlarıyla devleti ele geçirmek dedik; 2010 referandumu ile devşirdikleri yargı yoluyla Orduya kurulan kumpasların akabinde, bu hakikat 15 Temmuz kalkışması ile suratınızda patladı.
Meydan meydan gezip ”Ben BOP eş başkanıyım” diyen Genel Başkanınız, (bilerek yada bilmeyerek) Kürdistan’ ın kurulmasına katkı koyuyor dedik;
Barzani’ nin Kuzey Irak’ ta referandum açıklamasının ardından, ABD’ nin YPG’ ye resmi olarak ağır silah yardımında bulunması ile gelinen nokta ortada.

Ve en nihayet, 16 Nisan öncesinde ısrarla bu referandumun temelinde yargıya sahip olmak arzularının yattığını ve adalet mekanizmasını parti insiyatifine bağlamak istediklerini söyledik; referandum sonrası Hakim adaylığı için mülakata çağrılan Afyonkarahisar Barosuna kayıtlı bir avukatın sınav sonuç belgesiyle beraber, özgeçmişinin yer aldığı belgeyi AKP’ li İşçehisar Belediye Başkanı ile AKP İşçehisar İlçe Başkanı’ na imzalatarak, referanslarını aldığı ortaya çıktı ki, bu da bizim ”Yargı Partiye bağlanıyor”tezimizin ispatıdır.

Şimdi bütün bu olanlardan sonra, AKP için kullandığım ”Güruh” ifadesinden gocunan kim varsa eğer, söylesin;

Eş, dost, ahbap, çavuş ilişkileriyle süregelen; bilgi, akıl, vicdan ve insaftan yoksun iktidarınızı anlatmaya, başka hangi söz yetebilir?

Unutmadan, her ne kadar bu yazıyla bir ilgisi olmasa da; haber içeriğinde de ismi geçmesi nedeniyle, Süleyman Soylu ile ilgili, özellikle AKP’ li arkadaşların izlemesi önerimle bir hatırlatma yapmak isterim.

Aşağıdaki linki tıklayıp görün ve dinleyin bakalım, partiniz ve Genel Başkanınızla ilgili neler söylemiş Süleyman Soylu.

Dediğim gibi, yazıyla bir ilgisi yok! Cenahınızda bundan çok var, hatırlayın istedim…

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
20 Şubat 2024
4 Şubat 2024
6 Ocak 2024
21 Aralık 2023
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.