site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Şehir Plancıları Kamp İçin Selçuk’u Seçti

Şehir Plancıları Kamp İçin Selçuk’u Seçti
25.07.2012
A+
A-

Selçuk Belediyesi tarafından Pamucak Sahilinde düzenlenen Gençlik Kampının dördüncü grubunda Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) üye olan üniversite öğrencileri yer aldı.

Türkiye’nin birçok üniversitesinde okuyan 55 öğrenci bir hafta boyunca Pamucak sahilinde ve Selçuk’ta hem eğlendi hem de mesleki anlamda eğitimler alarak kampın tadını çıkardı. Bir hafta boyunca her gün çalıştıkları konu üzerine Selçuk’u gezerek teorik bilgilerinin yanı sıra pratik bilgilerini de geliştiren geleceğin şehir plancıları Selçuk’u çok sevdiklerini ve tarihi açıdan Selçuk’un çok önemli bir yer olduğunu belirtti.

Kampın beşinci gününde “Yerel Yönetimler ve Şehir Planlaması” konusunu işleyen TMMOB üyeleri, kampta Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Başkan Vekili Cengiz Aydın, Başkan Yardımcısı Veli Keskin ve Orta Doğu Teknik ÜniversitesiDoç. Dr. Çağatay Keskinok’u konuk olarak ağırladı. “Yerel Yönetimler ve Şehir Planlaması” konulu panelde Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Selçuk’u ve Selçuk’un yapısı konusunda şehir plancısı öğrencilerine bilgi aktardı. Selçuk’un içerisinde arkeolojik sit ve doğal sit alanları var. Alanda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetki sahibi. Yazın 3-4 ay içerisinde ilçe nüfusu kadar günlük turist alan bu önemli kentin KorumaAmaçlı imar planları ve haritası bile yok. Alanda en az yetkiye sahip olan ise ilçe belediyesi. Fakat vatandaşlarımız bölgede yaşanan tüm olumsuzlukların nedenini ilçe belediyesi olarak görüyor. Bu durumda bizi üzüyor” şeklinde konuştu.

Şehir planlamasında bölge insanının, sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerinin alınmasının çok önemli olduğunu dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Şehir planlamasında halkın sürece katılımını sağlamak lazım. Belediye Başkanlığım boyunca vatandaşlarımız ile yaptığımız toplantılar ve gözlemlemelerimiz sonucunda Selçuk’a bina yapmak yerine eski dokuyu ortaya çıkaran daha korumacı sosyal alanlar yaratmanın çok daha önemli olduğunu anladım.Size mesleki anlamda tavsiyem bilgi satan şehir plancısı olmayın. Kentin sorunlarını bölge insanı ile kurumları ile görüşerek çözümleyin. Hepinize mesleki hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

Akademisyen ve üniversite öğrencileri ile birlikte kampa katılan TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Necati Uyar ise “Bulunduğumuz yer St Jean, Efes, Meryem Ana gibi birçok kültür varlıklarını içinde barındıran çok önemli bir yer. Gözlemlediğimiz kadarı ile Selçuk Belediyesi 27 bin nüfuslu bir ilçe olmasına rağmen yapılan işler açısından bakıldığında bir çok belediyede görmediğimiz görevleri ve yatırımları yapıyor. Biz burada olmaktan çok mutluyuz. Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’e katkılarından dolayı teşekkür çok teşekkür ederiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.