site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Şeflerden Başkan Bakıcı’ya ziyaret

Şeflerden Başkan Bakıcı’ya ziyaret
12.01.2017
A+
A-

Türkiye Aşçılar Federasyonu’na bağlı Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Aydın Sürer ve aşçıbaşı arkadaşları Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. 22 – 25 Şubat tarihleri arasında Kuşadası’nda düzenlenecek olan Aegean Hosttech Fuarı’nda Kuşadası ve Selçuklu aşçılarla beraber yöresel ürün ve yemeklerin tanıtımı yapılacak.

Türkiye Aşçılar Federasyonu’na bağlı olarak faaliyet gösteren Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Aydın Sürer, moleküler mutfakta dünyaca önlü Yasin Sözen, kabak ve buz heykel dekor ustası Fahri Çörtoğlu, Selçuklu aşçı Selçuk Usta ve yine ilçenin spor kulüp yöneticiliği ve aşçılığıyla Selçuklular’ın yakından tanıdığı Zeynep Tankaş Başkan Bakıcı’yı makamında ziyaret etti.

Fuarda Selçuk’un mutfak çeşitliliği tanıtılacak

Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Aydın Sürer Selçuk’un mutfak çeşitliliğini de fuara yansıtmak istediklerini belirterek; “22 – 25 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Hosttech Fuarı’nda Selçuk Belediyesi ile beraber Kuşadası ve Selçuklu aşçılarla beraber organizasyonun içerisinde olacağız. Selçuk’un yöresel ürünleri tanıtılarak, yöresel yemekleri ön plana çıkartılacak. Yurt dışından 45, federasyona bağlı derneklerden 120 aşçı gelecek. Ayrıca yurt içi ve yurt dışından gelen federasyona bağlı dernek başkanları ve aşçılar Şirince ve Meryem Ana’yı gezecek” dedi.

Selçuk’a da bir yemek festivali

Şeflerin ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Bakıcı; Aşçılarımızın başında ilçemizin ablası konumunda olan Zeynep Tankaş var. Aşçılıkla ilgili Selçuk’ta büyük bir ivme olduğunu görüyoruz. Zeynep Hanım’ın yanı sıra Aydın Bey gibi profesyonel isimlerin de burada olması bizi çok mutlu ediyor. Kuşadası Turizm Fuarı’nda bu yıl gerçekleşecek organizasyona aşçılarımız da katılıyor. Bu fuara belediyemizin daha güçlü bir şekilde katılması için bir talep var” dedi. Selçuk’un zengin bir demografik dağılıma sahip olmasının mutfak kültürünü de zenginleştirdiğini belirten Başkan Bakıcı “Hem ilçemizi tanıtmak, hem de yöresel lezzetlerimizi orada göstermek için fuara katılımımız söz konusudur. Kendi ilçemizde var olan mutfak zenginliği de bir festivale dönüştürmenin de ilk adımlarını atıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.