site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Seçmen Kağıtlarınızı Almayı Unutmayın

Seçmen Kağıtlarınızı Almayı Unutmayın
06.03.2014
A+
A-

secmen-kagitlari

Yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşlar için seçmen kağıtları muhtarlar tarafından dağıtılmaya başlandı.

Seçimlerde oy kullanacak vatandaşların kesinleşen listelere göre seçmen kağıtları dağıtılmaya başlandı. İzmir’in Selçuk ilçesinde muhtarlar, vatandaşları seçmen kağıtlarının 24 Mart saat 17.00’a kadar bağlı bulunulan muhtarlıklardan alınabileceği konusunda uyardı.

Yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşlar için seçmen bilgi kağıtları muhtarlar tarafından dağıtılmaya başlandı. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimi için güncellenen listeler ve bu listelere ek olarak da seçmenlerin sandık başında kullanacakları oylar için seçmen bilgi kağıtları muhtarlıklar tarafından dağıtılmaya başlandı. Muhtarlıklardan yapılan açıklamada “İlçe seçim kurulu tarafından seçmen bilgi kağıtları bize 18 Şubat tarihi itibarı ile verildi. 20 Şubattan itibaren de biz kağıtları dağıtmaya başladık. Vatandaş geliyor burada hangi seçim bölgesinde ve hangi sandıkta oy kullanacak seçmen sıra sayısı seçmen bilgi kağıdını alarak öğreniyor. Vatandaşa kolaylık sağlayacak. Türkiye genelinde bütün muhtarlıklardan teslim alınır” dedi.

Selçuk’ta görev yapan muhtarlardan aldığımız bilgiye göre “Bu sene seçmen bilgi kağıtları yine muhtarlar tarafından dağıtılmaktadır. Daha önce PTT tarından dağıtılmaktaydı. Vatandaşlarımız muhtarlıklara uğrayarak seçmen bilgi kağıtlarını alabilirler. Güncellenen listeler ve o listelere ek olarak ta seçmen bilgi kağıdı gelirse kendilerine kolaylık olur. Yüksek seçim kurulu sitesinden hangi sandıktan hangi numarada oy kullanacağını tespit edebilir. Seçim günü o sandığı bildikten sonra kimlik veya sürücü belgesiyle seçim bilgesinde seçim sandığında oyunu kullanabilirler” dendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.