site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Seçim yakın, şimdi takiye zamanı…!

22.03.2015
A+
A-

huseyin-tasyakanSandığa sayılı günler kaldığını kavrayıp hissedemeyen kim varsa, bizzat RTE’ nın Balıkesir’ de yaptığı konuşmada kullandığı ifadelerden anlamıştır muhakkak!

Geldikleri günden beri BOP Eş Başkanlığıyla övünüp temcit pilavı gibi bunu her yerde tekrarlayan ve ona bağlı olarak ”Türkiye’ de Kürt Sorunu vardır, alt kimlik üst kimlik, Türk Milliyetçiliğini ayaklarımız altına alıyoruz” diyen o ses, ”Ne kürt sorunu yahu, yok böyle bir şey” diyor ya; artık siz de farkına varsanız iyi olur, sandığa 2 buçuk aydan daha az bir zaman kaldı.

Şimdi kısır tartışmaları bırakma zamanıdır değerli okuyucular. Dün başka konuşuyordu da bu gün niye tam tersini söylüyor acaba? Mademki böyle bir sorun yoktu da çözüm süreci dediğiniz politikaların ne gereği vardı? Gibisinden (zaten alışılmış pişkinlikleriyle asla cevabı verilmeyecek) suallerle zaman öldürmekten vazgeçin.

Ortada üzerine düşünülmesi gereken bir konu var ki; o da (her sandık öncesinde yaptıkları gibi) belli bir düşünceye bağlı seçmen kitlesi üzerine oyun kuruyor olmalarıdır. Daha önceki seçimlerde nasıl ki, daha çok Güneydoğu Anadolu da yaşayan Kürt vatandaşlarımızın üzerine oynayıp yalan dolanla kendilerine oy vermelerini hedeflemişlerse, bugünkü söylemlerinde de mavi boncuk uzattığı bir seçmen kitlesi var ki; O da MHP seçmenidir.

Hatırlayacak olursanız 2010 referandumu öncesinde de aynı duygu istismarını yaparak, 80 askeri darbesinin ardından idam edilen Ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun ailesine yazdığı mektubu (işine gelmeyen bölümlerini es geçerek) hiçte samimi olmayan timsah gözyaşları eşliğinde okumuşlar ve o günlerde de Ülkücü ve MHP seçmeni üzerine oyun kurmuşlardı.

Bugün itibariyle geldikleri noktada, çözüm süreci dedikleri politikaların iflas ettiğinin kendileri de farkında olduğundan, (seçimleri kaybedecekleri takdirde) bu güne kadar eşkiya takımına verdikleri tavizlerin ve bin türlü taşkınlıklarına göz yummalarının başlarına ne büyük bir bela açacağın dan da emin olduklarından ötürüdür ki; RTE’ nı başkan yapacak meclis çoğunluğunu yakalamak için her türlü siyasi atraksiyon peşinde koşuyorlar. Aklı selim olan herkesin, onların bu çabalarını gayet doğal karşıladığından eminiz zira Anayasayı değiştirip RTE’ nı Başkanlığa getiremedikleri takdirde, topyekun kendilerini Yüce Divan da bulacaklarını çok iyi biliyorlar. İşte bu düşünce paralelinde seçime kalan sayılı günler öncesinde, Ne kürt sorunu yahu, yok böyle birşey! Takiyesiyle yine MHP seçmeni üzerine bir oyun kurguladıkları apaçık ortadadır…

Sözün kısası onlar 13 yıldır yaptıkları gibi, her seçim sathı mailinde bin türlü takiyeden geri kalmayıp oy devşirmenin peşinde koşuyor olabilir ama bu defa çok fena sükûtu hayale uğrayacaklarından eminim, üstelik bu defa şamarın alasını da, başta üzerine hamasi edebiyatlarla entrika kurmaya çabaladıkları MHP seçmeni olmak üzere; bu ülkenin bekasını düşünen tüm seçmenlerden yiyecekleri de gün gibi aşikârdır.

Çünkü artık bıçak kemiğe dayandı, çünkü 7 Haziran’dan başka bir şansınız kalmadı. Ya bu ülkenin geleceğini kendi egosuna kurban edecek kadar gaflete düşenlere haddini bildireceksiniz, ya da ileri demokrasi yalanlarıyla kamufle edilmiş bir faşizmin esaretine gireceksiniz…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
26 Mart 2024
19 Mart 2024
20 Şubat 2024
4 Şubat 2024
6 Ocak 2024
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.