site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Savaşan: İnsan İçin Su Ne İse Demokrasi İçin Basin Özgürlüğü de Odur

Savaşan: İnsan İçin Su Ne İse Demokrasi İçin Basin Özgürlüğü de Odur
14.10.2015
A+
A-

aslan-savasan

MHP İzmir Milletvekili ve 1. Bölge Adayı Aslan SAVAŞAN son günlerde basın üzerinde artan baskılara tepki gösterdi, “İnsan İçin Su Ne İse Demokrasi İçin Basın Özgürlüğü de Odur” diyen MHP’li SAVAŞAN açıklamasına şu şekilde devam etti; “Seçime az bir zaman kala Televizyon Kanallarına sansür uygulanıyor, gazeteciler evlerinin önünde tartaklanıyor, köşe yazarları köşelerinden ölüm tehditleri savuruyor, bir sendika başkanı bir gazeteyi hedef gösteriyor!!!. Yalan habere, iftiraya, kişilik haklarına saldırıya, karalamaya hep birlikte karşı olmalıyız. Bunun yanında hepimiz basın özgürlüğünü içimize sindirmeliyiz, eleştirilere tahammül göstermeliyiz, herkes benim gibi düşünsün, herkes benim gibi konuşsun mantığını terk etmeliyiz. Özelliklede bunu AKP yapmalı ve toplumun her katmanında hoşgörü hakim olmalı. Medya organlarının gücü özgürlüğünde olmalı, güçleri ne iktidardan gelmeli ne de iktidar karşıtlığından.”

MHP’li SAVAŞAN açıklamasının devamında; “Çocuklar için yayın yapan kanallara bile tahammülü olmayan bir yapı ile karşı karşıyayız, vatandaşın haber alma özgürlüğüne tahammülü olamayan bir anlayışın ülkeyi yönetmesine izin vermemeliyiz” dedi.

SAVAŞAN: MHP İktidarında Basın Özgürlüğünü yeniden tesis edeceğiz.

MHP’li Aslan SAVAŞAN açıklamasını şu cümlelerle tamamladı;

“Her alanda olduğu gibi medya kutuplaştırıldı. 1 Kasım seçimlerinde seçmen bunu değerlendirecek, inanıyorum ki vatandaşlarımız kendisinin haber alma özgürlüğünü engelleyenlere sandıkta demokratik tepkisini gösterecek.

Çok net söylüyorum; MHP basın özgürlüğünün garantisidir buna rağmen en çok sansürlenen Parti de MHP’dir ve biz bu sorunu çözeceğiz, MHP İktidarında basın özgürlüğünü yeniden tesis edeceğiz, ne bir sendika başkanı bir gazeteyi, gazeteciyi tehdit edebilecek, ne de bir gazeteci saldırıya uğrayacak, ne de TV kanalları yasaklanacak, sansürlenecek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.