site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Şap virüsüne geçit yok

Şap virüsüne geçit yok
31.05.2016
A+
A-

Şap virüsüne karşı harekete geçen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü aşılama çalışması başlattı
TORBALI İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü şap aşılama çalışmalarına başladı. İlçemizdeki bir büyükbaş hayvanda şap hastalığı görüldüğüne dair yapılan ihbar, görevlileri harekete geçirdi. Yapılan incelemelerde büyükbaş hayvanın virüs taşımadığı ve korkulacak bir durum olmadığı tespit edildi. Ancak Torbalı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tedbir amaçlı her yıl yapılan aşılama çalışmalarına bu yıl erken başladı. Çalışmalar kapsamında ilçedeki tüm büyükbaş hayvanlar aşılanacak.

TÜM BÜYÜKBAŞLAR AŞILANACAK

TORBALI İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli veteriner herkimler tarafından ilçedeki tüm mahallelerde aşılama çalışması başlatıldı. Kurumda görevli veteriner herkimler ilçenin dört bir yanını bölge bölge gezerek aşılama çalışması yapacaklar. Vatandaşların ayağına giderek büyükbaş hayvanları şap hastalığına karşı aşılayacak olan görevliler, ilçemizde hayvan sağlığını güven altına alacak. Çalışmalar ile ilçedeki yaklaşık 25 bin büyükbaş hayvan tek tek aşılanacak. Subaşı’da başlayan çalışmalar, bugün Çaybaşı çevresinde devam edecek.

HASTALIK ÇOK TEHLİKELİ

TORBALI İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen aşılama faaliyetleri ile şap hastalığına karşı önlem alındı. Şap hastalığı, fare, kuşlar ve yaban domuzu gibi hayvanlar aracılığı ile yayılıyor. Şap hastalığı, büyükbaş hayvanlarda ölüme sebebiyet veriyor.
Haber: HASAN DEMİR-torbaliege.net

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.