site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sanat evinde kurs zamanı

Sanat evinde kurs zamanı
27.09.2017
A+
A-

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi kış dönemi kursları başlıyor. İlk ve orta öğrenim öğrencilerine yönelik verilecek müzik, resim ve satranç kursları için başvurular 7 Ekim Cumartesi gününe kadar yapılabilecek.

Müzik, resim ve satranç

Selçuk Belediyesi tarafından açıldığı günden bu yana Selçuk’un kültür ve sanat hayatına hareket katan, özellikle çocukların ve gençlerin sanatla tanışmasını sağlayan Kültür ve Sanat Evi’nde kış dönemi kursları başlıyor. Bağlama, çello, resim, keman, gitar klarnet, ney gibi enstrümanların yanı sıra satranç kursu da kış döneminde Selçuklu çocuklar ve gençler için açılacak kurslar arasında yer alıyor. Öğrencilerin eğitim hayatlarına devam ederken diğer taraftan resimle, müzikle de kendilerini geliştirmeleri, yeteneklerini keşfetmeleri amacıyla açılacak kurslara başvurular Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi ‘ne velilerin dolduracağı kayıt formu ile yapılacak.

Müzik kurslarında Neyzen Murat Gezer, Kamber Karameşe, Fazıl Hakan Gürkan; resim kursunda Mürüvet Şafak Karabay, satranç kursunda ise Muhittin Kurtuluş eğitmen olarak görev yapacak. Kurslar 2 Ekim tarihinde başlayacak. Kurslar başladıktan kısa bir süre sonra da kayıt işlemleri devam edecek.

Yetenekleri keşfedilecek, ufukları açılacak

Selçuk’ta eğitim gören tüm öğrencileri Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde açılacak kış dönemi kurslarına davet eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ Çocuklarımız için yeni bir eğitim ve öğretim yılı başladı. Biz istiyoruz ki öğrencilerimiz bir taraftan derslerine devam ederken; diğer yandan da sanatla tanışsınlar, resimle, müzikle tanışsınlar; satranç oynasınlar. Çocuklarımızın sanatla ve sporla yakın olmalarını istiyoruz. Çünkü sanat ve spor onların zihinsel ve bedensel gelişiminde önemli bir yere sahip. Belki içlerinden büyük yetenekler çıkacak. Tüm bunların yanı sıra öğrenciler bu kurslarda bir taraftan sanatlabir şeyler öğrenirken; diğer yandan günlük streslerinden uzaklaşacaktır. Bu nedenle Selçuklu çocuklarımızın ve gençlerimizin sanat evi kurslarından yararlanmalarını arzuluyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.