site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sağlıkta acı tablo

Sağlıkta acı tablo
24.01.2016
A+
A-

Sağlık alanında Torbalı sınıfta kaldı. Türkiye ortalamasının çok altında olan Torbalı’da bir hekime tam 1024 hasta düşüyor. Yatak başına düşen hasta sayısı ise 771 olan ve 3 ayrı hastanenin bulunduğu ilçede hastalar sürekli başka şehirlerde yatıyor.

Her alanda hızlı gelişim gösteren Torbalı’da sağlık alanında büyük bir geri kalmışlık söz konusu. TUİK ülke genelinde kişi başına düşen hastanedeki yatak sayısı ve hekim başına düşen hasta sayılarını açıkladı. Türkiye geneline bakıldığında bir doktora 573 hasta düşerken bu sayı Torbalı’da binleri geçti. İki özel, bir devlet ve çok sayıda sağlık ocağının bulunduğu Torbalı’da toplamda 125 doktor bulunuyor. Torbalı Devlet Hastanesinde 62, Özel Medifema Hastanesi’nde 43, Özel Torbalı Tıp Merkezi’nde 20, bunların yanı sırada çeşitli Aile Bakım Merkezi’nde de 40 aile hekimi bulunuyor. Resmi olmayan verilere göre 2015 yılı itibariyle 163 bini aşkın kişinin yaşadığı Torbalı’da 6 bin de Suriyeli bulunuyor. Toplamda 169 bin kişinin yararlandığı sağlık hizmetinde ilçede doktor başına tam 1024 hasta düşüyor. Özel hastanelerdeki ve sağlık ocaklarındaki doktorları çıkardığımızda ise durum çok daha bir tabloyu gözler önüne seriyor. Bu durumda ise bir doktora tam 2725 hasta düşüyor.

BİR YATAĞA 1690 KİŞİ

Ülke ortalamasının çok gerisinde olan Torbalı’da üç özel hastane bulunmasına rağmen doktor ve hasta yatağı sayısı çok az. Yapılacak yeni devlet hastanesiyle yükü hafifleyecek olan Torbalı’da üç hastanede toplam 219 yatak var. Torbalı Devlet Hastanesinde 100, Özel Medifema Hastanesi’nde 102, Özel Torbalı Tıp merkezi’nde ise 17 yatak bulunuyor. Bu da ilçede bir yatağa 771 kişinin düştüğü anlamına geliyor. Bu sayı ülke ortalamasında ise 400 civarında. Özel hastaneler birçok kişi tarafından maddi nedenlerle tercih edilmediği için kamu hastanelerine olan ilgi daha da yüksek oluyor. Sadece devlet hastanesi baz alındığı zaman Torbalı’da bir yatağa 1690 kişi düşüyor. Çoğu zaman Torbalı’da hasta yatağı, hasta sayısını karşılamadığı için, hastalar çevre ilçelerde yatmak zorunda kalıyor.
İbrahim DANIŞ-buyuktorbali.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.