site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sağlıklı Beslenen Mutlu Kadınlar

Sağlıklı Beslenen Mutlu Kadınlar
11.03.2013
A+
A-

saglikli-beslenen-mutlu-kadinlar (1)Kuşadalı Kadınlar 8 Mart Kadınlar Günü’nde “Sağlıklı Beslenen Mutlu Kadınlar” Söyleşisine Katıldı.

“ARKADAŞINIZIN ELBİSESİNİ ÖDÜNÇ ALIN, DİYETİNİ DEĞİL”

8 Mart Kadınlar Günü’nde Beslenme ve Diyet Uzmanı Özlem Özden İlkılınç’ın konuşmacı olarak katıldığı “Sağlıklı Beslenen Mutlu Kadınlar” konulu söyleşi Universal Kuşadası Hastanesi ile Kipa Aile Kulübü işbirliğiyle gerçekleşti.

Kipa Aile Kulübü üyesi kadınların ilgi gösterdiği söyleşide katılımcıların kadınlar gününü kutlayan Beslenme ve Diyet Uzmanı İlkılınç, “ev, iş, sosyal yaşam arasında koşturdukları için kadınların tempolu bir yaşamları ve ağır sorumlulukları var. Bu tempolu yaşamları içinde birkaç küçük değişiklik yaparak daha sağlıklı ve dengeli beslenebilirler.”dedi.

DİYET PROGRAMLARI KİŞİYE ÖZEL OLMALI

İlkılınç, basit tahlillerle ölçülebilen kolesterol, şeker gibi parametrelerin yanlış beslenme alışkanlıkları sebebiyle kontrol altında tutulmasında güçlükler yaşandığını belirtti. Bu değerleri normal seyrinde tutmak için aç kalmamak ve glisemik ozlemilkilincendeksi düşük besinleri az ve sıklıkla tüketmek gerektiğini belirten Universal Kuşadası Hastanesi Beslenme ve Diyet uzmanı Özlem Özden İlkılınç “ profesyonel yardım almak için bize başvuran kişilerden bazı tahliller istiyoruz. Tahlilleri gördükten sonra kişiyle birebir sohbet ediyoruz. Bu sırada kişinin yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları, sevdiği ve sevmediği gıdaları öğrenmiş oluyoruz. Sonra birlikte yaşam tarzına uygun diyet programları hazırlayarak aktivite önerilerinde bulunuyoruz. Kişi sağlıklı yaşamayı ve dengeli beslenmeyi kafasına koyduğu takdirde mutlaka olumlu sonuçlar alıyoruz” dedi.

POPÜLER DİYET LİSTELERİNE KULAK ASMAYIN

Medyada sıklıkla karşımıza çıkan popüler diyet listelerine güvenmenin yanlış ve tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dikkat çeken İlkılınç, diyet listelerinin kişiye özel hazırlanması gerektiğini vurguladı. Kuşadası Universal Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özlem Özden İlkılınç, söyleşiye gelen kadınlara “Arkadaşınızın elbisesini ödünç alın, diyetini değil” dedi.

Kipa Aile Kulübü Seminer Salonu’nda düzenlenen söyleşinin sonunda katılımcıların soruları cevaplanırken, zayıflama konusunda doğru bilinen yanlışları içeren broşürler dağıtıldı.

Kuşadası Universal Hastanesi’nin Kipa Aile Kulübü işbirliği ile düzenlediği söyleşiler her ay devam edecek.
saglikli-beslenen-mutlu-kadinlar (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.