site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sağlıkçılar Türk Bayrağının İndirilmesini Protesto Ettiler

Sağlıkçılar Türk Bayrağının İndirilmesini Protesto Ettiler
12.06.2014
A+
A-

saglikcilar (1)

Selçuk’ta Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen, Türk Sağlık-Sen, Türk Büro-Sen Selçuk temsilcilerinin yaptığı ortak basın açıklamasında Türk Bayrağının bir milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolü olduğu vurgusu yapılarak, “Rengini sayısız şehidimizin kanından alan, varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyor, bu rezalete seyirci kalan tüm kişi, kurum ve kuruluşları kınıyoruz” ifadesi kullanıldı.

Ellerinde Türk Bayrakları ile Selçuk Devlet Hastanesi Acil Servis kapısı önünde toplanan Sağlıkçılar burada yazılı bir ortak basın açıklaması yaptılar. Ortak Basın Açıklamasını tüm sendika temsilcileri adına Tür Sağlık-Sen Selçuk Temsilcisi Şeref Falay okudu. Al Yıldızlı Bayrağın Türk milleti için en bahseden Falay; “Biz, Bayrak denince Ulubatlı Hasan’ı biliriz, kınalı kuzularımızı biliriz. Kurtuluş Savaşında ‘Ölürsem Kefenim olur’ diyerek göğsünde bayrak taşıyan kahramanlarımızı hatırlarız. ‘Bayrak inmez, ezan dinmez’ diye şehit olan yavrularımıza ağlarız. Bu millet tarihin var olduğu günden bugüne değin kendisini, varlığını ve bağımsızlığını sembolleştirdiği ve kutsal bildiği bayrağı dalgalansın diye sayısız şehit vermiş, kan dökmüştür. Siyasi iktidarın yıllardır ‘Analar ağlamasın’ palavrasıyla devleti değersizleştirme; şehitlik, gazilik, bağımsızlık gibi kavramları milletimizin dimağından söküp atma, teröristle aleni, gizli pazarlık yapmak suretiyle, devletimizin varlığına kast edenlere itibar kazandırma politikası, sonunda bayrağımızın indirilmesi noktasına kadar gelmiştir” dedi.

Yazılı basın açıklamasında merkezi hükümeti de hedef alarak eleştiren Türk Sağlık-Sen Selçuk Temsilcisi Şeref Falay şunları kaydetti: “Devletin bayrağı; azdırılan, semirtilen, şımartılan, sırtı sıvazlanan terörist çapulcuların ayaklanma provası ile vatanı korumakla görevli askeri birliğe girilerek indirilmiştir. Askeri gözetleme kulesi darmadağın edilmiştir. Açılım sürecinde gelinen noktada tek bir silahlı Kuvvetler bu menfur saldırıya cevap vermemiştir. Teröristler askeri birliğimizden zafer işaretleri ile inlerine dönerken, milletimizin yüreğine kan damlamıştır. Gelinen durumun şerefi Başbakan’a, bakanlarına, hükümetin ve iktidar partisinin tüm yöneticilerine, Genel Kurmay Başkanına, açılım düzeni içinde yer alan başta malum sendikacılar ve onların üyeleri ile olan biteni görmezden gelip iktidara güç ve kuvvet sağlamaya devam edenlere aittir. Bizler bu anlayışla rengini sayısız şehidimizin kanından alan, varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyor, bu rezalete seyirci kalan tüm kişi, kurum ve kuruluşları kınıyoruz. Ne Mutlu Türküm Diyene!”

HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY
FOTOĞRAF: SEDA KONUK

saglikcilar (2)

saglikcilar (3)

saglikcilar (4)

saglikcilar (5)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.