site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Sabahattin İzcioğlu’ndan Basın Açıklaması

Sabahattin İzcioğlu’ndan Basın Açıklaması
17.09.2014
A+
A-

izcioglu

Yerel Seçimde Parti aleyhine çalıştıkları iddiasıyla CHP, il disiplin kuruluna sevk edilen CHP üyesi aynı zamanda iki dönem Selçuk ilçesinde CHP’den Belediye Başkanlığına aday adayı olan Sabahattin İzcioğlu basına bu konuda açıklamalarda bulundu.

İzcioğlu basın açıklamasında ‘‘CHP aleyhine çalıştığım gerekçesiyle il disiplin kuruluna verildiğimi bende basından öğrendim. Bu haberin basında çıkmasından sonra ilçe, il yönetimlerinden ve disiplin kurulundan haberi tekzip edecek bir açıklama gelmediğine göre olayın doğru olduğu kanısındayım. Çok ilginç olanda bu durum yetkili merciler tarafından doğrulanmadığı gibi kim tarafından disipline havale edildiği de açıklanmıyor. Bu da şunu gösteriyor ki, hala parti içinde ittihatçı, statükocu, entrikacı bir damarın işlediğini yıllardan beri süregelen ayak oyunlarının devam ettiğinin göstergesidir.’’ Diyerek açıklamasına devam etti.

‘‘Evet bir seçim süreci geçirdik, ben de bu süreçte yerel yönetim için aday adayı oldum. Ne yazık ki özellikle Selçuk’ta çok kötü bir aday adaylık süreci yaşandı. Sonuç başarısız ve olumsuz. Şimdi ben soruyorum. Bu olumsuz sonucu, ilçe, il ve genelde ki yerel yönetim sorumluları, Büyük Şehir Belediye Başkanı, bir günden bir güne oturup da başlarını ellerinin arasına alıp sonuç neden böyle oldu diye düşündüler mi acaba? Bu yetkililer, seçim öncesi, yüzlerce insan telefonlardan arayarak, yüzlercesi, mail atarak, yüzlercesi bizzat örgüt binalarına gelerek bizi uyardı, onlarca sivil toplum örgütü iki üç defa ayağımıza kadar geldi, hatta genel merkeze geldiler, saatlerce beklediler Selçuk’taki durumu anlattılar, yanlarında binlerce imza getirdiler, atanan başkan adayının, on beş yıldır insanları ötelediğini, önüne gelene size ihtiyacım yok dediğini, diğer aday adaylarına hakaretler yağdırdığını, halkla bağlarının koptuğunu, doğru dürüst yatırımlar yapmadığını, önüne gelenle kavga yaptığını özellikle dört sene, büyük şehir belediyesi ile tartıştığını, bu sürede taş üzerine taş konulmadığı örneklerle uzun uzun anlattıkları halde neden tüm bu uyarıları dikkate almadıklarını sorguluyorlar mı? Veya gerçekten sorguladıklarında vicdanları rahat olarak, dürüstçe, namusluca bizim hiçbir suçumuz, sorumluluğumuz yok bu yenilginin başarısızlığın sorumlusu disipline verilen sözü edilen bu kişilerdir diyebilirler mi? Bunun yanında ek olarak bu yöneticiler evet biz aday adaylarına başta verdiğimiz tüm sözleri tuttuk, kamuoyu yoklamaları yaptık, halk tarafından sevilen adayı tarafsız bir yöntemle tespit ettik, bize bir oy fazla getiren adayı içimiz rahat olarak belirledik bu konuda diğer aday adaylarının diyecek hiçbir şeyi yok diyebilirler mi?’’ , Bir günden bir güne seçim süreci ile birlikte bir yıl geçmesine rağmen Selçuk’la ilgili birçok şeyin söylendiğinde, yazıldığında yöneticilerin bizleri çağırarak orada neler oluyor arkadaşlar dedi mi? Hani bu yöneticilerin sorumluluğu?

diyerek devam eden İzcioğlu; ‘‘Bana gelince, 15 yıl belediye başkanlığı yapan, bu süreçte çok olumsuz yöneticilik yapan ve de yeniden aday adayı olup tüm bu olumsuz yönetimine rağmen aday olarak atanan Vefa Ülgür’ün yeniden seçilmesini istemedim ve desteklemedim, yaptığı olumsuz eylemleri dile getirdim ve de kamuoyuna duyurdum. Çünkü burada seçim alınsa idi, kazanan CHP değil Vefa Ülgür olacaktı, üç seçimi de halkın CHP ye olan duygularını sömürerek, seçime iki ay kala halka şirin görünerek, partinin arkasına sığınarak, başkanlık koltuğunu iyi kullanarak kazandı. Kazandıktan sonrada ben, ben, ben diyerek yıllardır iktidarını sürdürdü. Yine öyle olacaktı. Hatta yine kazanacağından o kadar emindi ki, bu sefer daha seçilmeden biz aday adaylarını partiden kovduğu gibi, kazandıktan sonra niyetini gizlemeyerek, ‘’nefeslerimizi keseceğini’’ açıkça söyledi. Bu nedenle Selçuk’u da bitiren partiyi de bitiren böyle birisini destekleyemezdim. Seçimden sonra şimdi kararımın ne kadar doğru olduğunu daha açık net olarak görüyorum. Vefa Ülgür’ün arkasında bıraktığı yerel yönetime baktığımızda durum umduğumuzdan daha vahim. Arkasında 17 milyon borç bırakan bir başkan ki bu borçların bir kısmı seçim çalışmalarında harcanmış, usulsüz harcamalar, otopark bilet yolsuzluğu, belediyenin işlettiği tüm kuruluşlar iflas etmiş, kendi kurduğu dernekler batmış, usulsüz harcamalar nedeni ile açılamayan yüksek okul, ödemelerin yapılmaması nedeni ile belediyeye gelen icralar. Düşünün sosyal demokrat! bir belediyenin arkasında bıraktığı bir yerel yönetim, Vefacılar, karşıtları olarak ikiye bölünmüş bir parti, iflas etmiş kurumlar. Sizin vicdanınız, anlayışınız, görüşünüz, felsefeniz böyle bir anlayışa destek verir mi? Benim gibi düşünenlerden dört bin kişi son yerel seçimde Vefa Ülgür’ün aday olarak atanması nedeni ile Selçuk’un Belediye Başkanlığı için atanan CHP’li adaya oy vermemiştir.

Bu konuda ki görüşlerini açıklamaya devam eden İzcioğlu, ‘‘Eğer ben veya benim gibiler, partiden atılırsa Selçuk kurtulur veya ülke de iktidar olunur deniyorsa şahsen ben gönüllü olarak bu partinin kapısının önünden bir defa bile geçmem ayrılırım. Ama adalet, eşitlik, özgürlük diye sosyal demokrat ilkeleri savunan yöneticilerinde önce bu ilkeleri parti içinde uygulasınlar. Bu parti de Genel Başkana diktatör diyenlere, kamun oyunda basının önünde birbirine hakaret eden hatta iddiaya göre küfür eden belediye başkanı ve vekile, dört yıl birbirini mahkemelere veren sonuçlarını milyarlarca para ödeyip, maytap patlatan yine iddialara göre birbirine hakaret eden belediye başkanlarına, bizlere hakaret eden, işyerlerimizi mühürleyen, TOKİ ile anlaşmalar yapan, biat etmeyenleri öteleyenleri ayrıştıranları disipline veremeyen yönetimin bizleri vermesine halk deyimi ile eşeğini dövemeyen semerini döver denir. Asıl parti aleyhine çalışanlar, bu zamana dek yaptıkları yanlışlar, usulsüzlükler nedeni ile halka güven vermeyen, halkı ayrıştıran, biat etmeyenleri öteleyen zihniyetlerdir. Bu da demektir ki bu zihniyette ne yazık ki hala bazı yönetimler de etken, bu nedenle de çok uzun zaman daha gerçek anlamda Sosyal Demokrat düşünce, demokrasi, eşitlik, özgürlük, adalet isteyen düşünce iktidar olamayacak’’ dedi.

YORUMLAR
  1. Vatandaş dedi ki:

    Doğru söze ne denir…

  2. anonim dedi ki:

    Ağzınıza sağlık Sabahattin bey. Söylediklerinize tamamen katılıyorum.

  3. selçuklu dedi ki:

    evet söylediklerinizin çağunda haklısınız.. ama bu açıklamanızla size yöneltilen suçlamaları kabul etmiş oluyorsunuz.. bence gidip istifa edin..

  4. CHP Kongre delegesi dedi ki:

    Mahallemin Temsilcisi olarak mahalleme de herkes Olağan üstü kongre istiyor.

  5. İsabeyli dedi ki:

    Aferin sabayettin şah tın şahmaran oldun..

  6. vatandaş dedi ki:

    Uzun yazmaya gerek hoca seçim sonuçları her şeyi anlatıyor.Sadece üsttekiler her zaman olduğu gibi görmezlikten geliyor.Görseler CHP ‘sinin kalesi olan İzmir’den mykk hiç üye var mı?Yok 2015 seçimlerinde bunu nasıl anlatacaklar halk bakalım.göreceğiz…

  7. anonim dedi ki:

    Omurgasız bir adamsın , bütün Selçuk on yıldır senin ne yaptığını biliyor.Emelinize ulaştınız bırakın artık CHP ve CHP lilerle uğraşmayı ÇANTASINI TAŞIRIM dediğin arkadaşı belediye başkanıda seçtirdiniz, yolunuz açık olsun. Hayır bu bize yetmez CHP yi dahada güçsüzleştirelim diyorsanız ? Orda duracaksın . CHP kimliğini bırakır ondan hangi siyasal ahlaksızlığı yapmak istiyorsan yaparsın. Bana göre geçte olsa, yerinde bir karar. Bu adımı atanları destekliyorum,

  8. Anonim dedi ki:

    Hoca laf salatasını ve demagoji yapmayı bırak. 15 yıldan beri Vefa’ya muhalefetsin. Madem çok doğru bir adamdın da neden parti ve delege seni bir yerlere getirmedi. Bırak partiyi tabanda ne kadar desteğin var hiç merak ettin mi? Yoksa sen her yüzüne güleni dost mu sandın ?

    1. Anonim dedi ki:

      Cumhuriyet Halk Partisi Halktan koptuğundan beri oy vermiyorum. Böyle giderse de benim gibi düşünenlerin sayısı her geçen gün artacak. Yaptığınız yorum da Sabahattin hocayı ve partiye oy vermeyenleri haklı çıkarıyor.
      Siz artık Cumhuriyet Halk partisini halkın partisi olmaktan çıkarmışsınız.Halk sadece parti isminde
      geçiyor Halktan o kadar uzaklaştınız ki ülkenin sadece belli bölgelerinde varsınız.İlçemizde ise siz
      partiyi Vefa partisi yaptınız Bunun böyle olduğunu da yorumunuzda çok büyük iş yapmış gibi
      anlatıyorsunuz. Sabahattin hoca gibi düşünenler Vefa partiye zarar veriyor belediye iyi yönetilmiyor dedikçe siz ve sizin gibiler partiyi düşüneceğinize vefanın delegeleri olduğunuz için
      hataları görmezden gelip vefa ne dediyse onu yaptınız. Sonuçta parti delegesi değilde vefanın delegesi olduğunuz için seçmenin ve dışladığınız partililerin bir önceki seçimde ve aday belirleme sürecinde yapılan ikazları göremeyip biat ettiğiniz vefayı aday gösterip 30 martta Duvara tosladınız. Bunu da yorumlarınızda marifetmiş gibi anlatıyorsunuz.Hala aynı hikayeleri anlatıyorsunuz seçim sonuçları hikaye değil gerçek uyanın artık Parti delegeleri Vefanın delegesi değil Cumhuriyet Halk partisinin delegeleri olmalı. Cumhuriyet Halk partisi Kemal beyin değil halkın partisi olsun futbolcu transfer eder gibi cumhur başkanı adayı parti yöneticisi tarnsfer etmesin hatta danışman olarak hoca efendiden yardım istemesin. Halka güvenin Halk ne eylerse güzel eyler bazen ders verir 30 martta olduğu gibi ama anlayana

      1. Anonim dedi ki:

        Arkadaşım kendi kendinizin yalanını çıkarıyorsunuz. Bu delege Vefa’nın delegesi olsaydı Vefa seçim kaybedermiydi ? CHP de aradığı rant ve menfaati bulamayanların hepsi size geçti. CHP SİZİN GİBİ HIRSIZLARIN, DOLANDIRICILARIN, TERÖRİST SEVERLERİN, HAİNLERİN, RANTÇILARIN, SIFIRLAYICILARIN PARTİSİ DEĞİL.

        1. Anonim dedi ki:

          Vefa bey CHP den aday olurken delegeler neredeydi 30 martta seçimi kim kaybetti CHP mi delege mi
          yoksa Vefa bey mi

  9. vatandaş dedi ki:

    Bu partiler hep böyle mi?Bu gün akp’yi destekleyenlerin çoğu chp’den gelme,burada bir yerde arıza var.Bir parti bu kadar dağınık olur mu?Gidenler ile kalanlar arasında sadece iş ve rant olduğu olsa gerek diğer nicel nedenleri de partinin il ve genel merkez yetkilileri araştırsın.Selçuk’a gelip çöp şiş enfes Şirince şirin deyip gitmesinler…

  10. selçuklu dedi ki:

    ya hocam çatır çatır zeynel için oy istedin daha ne diyorsun

  11. Anonim dedi ki:

    Atatürk’ü sevmeyen, bayrağımızı kabul etmeyen milli değerlerimizi küçük gören CHP’li olurmu diyecem ama oluyor. Yeni dönemde CHP’de Anti-Kemalistler yükselebilir.

  12. Anonim dedi ki:

    senin gibi chp üyesi olmaz olsun hadi bu seçim seçilmesin diye uğraştın geçen seçim faklımıydı yine aynı yerdeydin. bırak martavalı sen chp li isen ben o partinin önünden bile geçmiycem bi daha chp li olduğunu her platformda bağırıyosun ama 3 kuruş kar etmek için dershaneni kimlere sattın zamanında onuda söylesene. çakma chp li sende. sizler mustafa denizlinin dediği gibi chp nin i.indeki irlandalılarsınız.

  13. anonim dedi ki:

    Sahte CHP li Hoca, altı okun önüne yakışmıyorsun. Senin yerin, bu sitenin diğer haberlerine bakıldığında belli.