site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Sabahattin İzcioğlu STK’larla Buluşuyor

Sabahattin İzcioğlu STK’larla Buluşuyor
14.08.2013
A+
A-

IZCIOGLU_3_

Selçuk CHP Belediye başkan aday adaylığını açıklayan Sabahattin İzcioğlu ilçedeki tüm STK ‘ların çalışma ve sorunları hakkında bilgi edinmek istediğini bu amaçla da bir dizi ziyaretler yapacağını belirtti. İzcioğlu ilk etapta SELENDER ve ÇYDD’ni ziyaret etti.

İZCİOĞLU’NDAN SELENDER VE ÇYDD ZİYARETİ

İlk ziyaretini Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği’ne yapan İzcioğlu burada başkan Mehmet Durmuş ile görüştü. Başkan Durmuş, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken aynı zamanda derneğin karşılaştığı güçlükleri aktardı.

Engellilerin Yaşam Kalitelerinin Yükseltmek Yerel Yöneticilerin Asli Görevi Olmalıdır

Destekleme Derneği başkanı Durmuş, Engellilerin ve ailelerinin yaşadığı bir çok zorluklar var. Bu zorlukların önemli bir bölümünü kökünden çözümleyecek olan da kendilerini “var kılabilecek” oluşumların içerisinde yer almalarıdır. SELENDER olarak Gezi Kafe’ye talip olma gereği de bundan kaynaklanmaktadır. Sizin ziyaretinizde bir kez daha tekrarlamış olayım.”dedi.

İzcioğlu’da ilçemizde gerçek manada gönüllülük esasına dayalı sivil toplum örgütleriyle yerel yönetimlerin dayanışma içerisinde olması gerektiğini belirterek aday olması halinde ortak çalışma alanlarının mutlaka oluşturulacağını anlattı. İzcioğlu SELENDER’’de şunları anlattı:‘’Bence, özellikle engelli insanlarımızın yaşam kalitesi ve engellilere verilen önem bir ülkenin çağdaşlaşma ölçütü olarak değerlendirilmelidir. Engelli bir insan, yerel yönetimlerin çalışmaları ve yaptıklarıyla engellilerin de aynı normal bir insan gibi hiçbir engeli kalmamalı. Onları istediği yere götürecek araçları olmalı, insanı olmalı, okuya bilmeliler, yaza bilmeliler, sinemalara, maçlara rahatlıkla gidebilmeliler, her türlü etkinliğe katılabilmeliler, yeteneklerini ortay koyabilecek bilgilerini arttıracak ortamlar oluşturmalı yani fiziki engel diye bir şey kalmamalıdır. Bunun içinde en büyük sorumluluk ve görev belediyelere düşer görüşündeyim.”

ÇYDD Yöneticilerini Kutlamak Gerekir

Sabahattin İzcioğlu daha sonra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni ziyaret etti. Dernek bahçesinde başkan Metin Çıtak ve dernek gönüllüleriyle sohbet etti. ÇYDD başkanı Çıtak, yaptıkları çalışmaları ve bu çalışmalarında kendilerine enerji veren bahçede oyunlar oynayan çocukların yaşadığı eğlencelerden bahsetti. Tüzükleri gereği yapılan ya da yapılması olası kurslar haricinde faaliyette bulunmaları gerektiği bu amaçla da dernek bahçesinde bir kaç ay sonra “seramik kursu” düzenleneceğini belirtti. İzcioğlu ise “gördüklerimden gerçekten duygulandım. Doğrusu bu çalışmaları ben bilmiyordum. Sizleri bu manada tebrik ederim. Sizlerin yani gönüllülük esasına dayalı faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşlarının Meslek Kuruluşları ya da Sendikalardan ayıran bir önceliği var. Gönüllülük bağıyla oluşan oluşumlara yerel yönetimler pozitif ayrımcılık yapması gerekir “dedi.

Sendikaların, meslek örgütlerinin, odaların kuruluş ve amaçları daha farklı olduğunu, yöneticilerinin çoğunlukla profesyonel ve maaşlı insanlardan oluşmakta, üyelerinden aidat kesintileri almakta yani işin içinde ekonomi ve yatırımlar girmektedir diyen İzcioğlu,”Ama sizler gibi yani SELENDER VE ÇYDD gibi gerçek sivil toplum örgütü olan dernek ve kuruluşların tek bir amacı insanların yaşam kalitesini yükselterek insana değeri vermektir, insani değerleri yükseltmektir. Bunun içinde hiçbir karşılık beklemeden maddi bir ilişkiye girmeden fedakârlık ve gönüllülük temelinde bu hizmet ve ilişkiyi sürdürmekleridir. Bakınız şu an bile bu durum açıkça da görülüyor sizlerin Ağustos ayının bu sıcağında deniz kenarında tatil yapacakken bu çocuklara bir şey vermeye çalışarak onların geleceklerine katkıda bulunuyorsunuz. Bu gönüllülüğü de aşan çok kutsal ve saygın bir davranıştır.’’dedi.

İzcioğlu, her iki derneğinde gerek çalışmaları gerekse ziyareti sırasında gösterdikleri misafir perverlikleri için dernek yöneticilerine teşekkür ederek, Sivil Toplum Kuruluşlarına yapacağı ziyaretleri önümüzdeki günlerde de devam ettireceğini belirtti.

IZCIOGLU_1

IZCIOGLU_2_

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.