site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Saatlerinizi İleri Almayı Unutmayın

Saatlerinizi İleri Almayı Unutmayın
30.03.2013
A+
A-

YAZSAATI

Yaz saati uygulaması için geri sayım başladı. Bugün saatlerinizi ileri almayı unutmayın.

Gün ışığından daha fazla yararlanılması amacını taşıyan, saatlerin bir saat ileri alınması uygulaması 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek.

Buna göre, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatlerin, 31 Mart 2013 Pazar günü saat 03.00’dan itibaren bir saat ileri alınması, 27 Ekim 2013 Pazar günü saat 04.00’dan itibaren de bir saat geri alınması kararlaştırıldı.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre yaz saati uygulaması kapsamında, cumartesi gününü pazara bağlayan 31 Mart gecesi 03.00’ten itibaren saatler bir saat ileri alınacak. Saatler, 27 Ekim 2013 Pazar günü tekrar geri alınacak.

İLERİ SAAT UYGULAMASI NE ZAMAN BİTECEK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ”ileri-geri saat uygulaması”nın bu yıl da devam edeceğini, konuyu önümüzdeki yıl tekrar değerlendireceklerini bildirdi.

Yıldız, “İleri saat uygulamasıyla ilgili olarak Bakanlık olarak görüşlerimizi bildirdik. Bakanlar Kurulu’nda diğer Bakanlıklarla beraber bu süreç değerlendiriliyor. Bizim görüşümüz; Enerji tasarrufu açısından artık yeknesak bir hale gelmektir ama bu yıl içerisinde ileri saat uygulamaları yapılacak. Önümüzdeki yıl içerisinde tekrar değerlendireceğiz” açıklaması yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.