site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

S. İzcioğlu’nun Yaşama Dair Resim Sergisi Açıldı

S. İzcioğlu’nun Yaşama Dair Resim Sergisi Açıldı
10.07.2012
A+
A-

Sabahattin İzcioğlu’nun ‘‘Yaşama Dair’’ yağlı boya resim sergisi Efes Müzesi sergi salonunda açıldı.

İlçemizde dershane kurucusu ve öğretmenliği de yapan Sabahattin İzcioğlunun kişisel yağlı boya sergisi,  Selçukluların büyük ilgisi ile 9 Temmuz pazartesi günü saat 16 da Efes Müzesi sergi salonunda açıldı. Demokratik kitle örgütleri temsilcilerinin de katıldığı sergi açılışında Sabahattin İzcioğlu misafirlere hoş geldiniz dedikten sonra, sanata gösterdikleri ilgiden dolayı kendilerine duyduğu saygıyı belirterek, geldikleri için teşekkür etti. Sabahattin İzcioğlu konuşmasında, misafirleri zorlu bir izleme beklediğini çünkü resmi anlamak insanı anlamakla özdeş olduğunu, hatta resmi anlamanın insanı anlamaktan daha zor olduğunu, zorlandıklarında açıklamaları ile yardımcı olacağını bildirerek iyi seyirler diledi. Açılış kurdelesini S.İzcioğlu’nun ricası ile Niyazi Bakıcı kesti.

Öğretmenlik, dershane işletmeciliği, yazarlık gibi değişik alanlarda uğraş veren Sabahattin İzcioğlu’nun resimle de ilgilendiğini gören izleyiciler şaşkınlıklarını gizleyemediler. Özellikle, Son günlerde CERN deneyimi ile bulunan Higgs Bozonu’nu (kütle oluşumu)  hikâye edilen tablosu büyük ilgi gördü. Ayrıca, Nuhun Gemisi, küçük gelinler ile ağlayan lale birlikteliğini içeren tablosu ile nükleer santrallere karşı yenilebilir enerji öneren tablosu en çok ilgi gören tablolar arasındaydı.   15 Temmuz Pazar gününe kadar açık olacak olan Sabahattin İzcioğlu’nun resim sergisine, Selçukluların büyük ilgi göstereceği tahmin ediliyor.

 HABER: MEHMET UYAROĞLU

YORUMLAR
  1. EROL dedi ki:

    Öncelikle sabahattin beyi tebrik ederim böyle bir sergi açtığı için. Kendisi her işte olduğu gibi bu iştede en iyisini yapmış.
    Bu arada sayın abimiz Halil Düztaş’ı da son günlerde birçok etkinlikte görüyoruz. Kendisine bu ilçede belediye başkanlığı çok yakışır. Aday olarak görmek isteriz kendisini.