site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Rus turistler rotayı Ege’ye kırdı

Rus turistler rotayı Ege’ye kırdı
09.07.2016
A+
A-

Düne kadar Antalya’yı mesken tutan Rus turistler rotayı Ege’ye kırdı. İzmir Özdere’ye 300’er kişilik kafileler halinde ilk etapta 4-6 bin arası Rus turist gelmesi bekleniyor.

Hürriyet’e konuşan Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, kriz sonrası Rusların rotayı akdeniz’den Ege’ye kırdığını söyledi. İşler bu gelişmeyle ezberlerin bozulacağını belirtti, “Ruslar ilk kez Antalya’dan sonra yeni bir destinasyona, İzmir Özdere’ye geliyor. 300’er kişilik kafileler halinde ilk etapta 4-6 bin arası Rus bekliyoruz” dedi.

SON DAKİKADA UMUTLANDIK

Rusya ve İsrail’le diyalogların turizmde ‘Last minute’ (son dakika) anlaşmalarının yapıldığı döneme denk gelmesinin turizmcinin yüzünü güldürdüğünü kaydeden Mehmet İşler, özetle şunları kaydetti: “Türkiye’deki daralma sadece uçak ve İsrail kriziyle olmadı. Avrupa Futbol Şampiyonası ve terör de büyük daralmaya yol açtı. Bu kaotik durumları aşarken umut yeşerdi. Rusya’nın 4.5 milyona yakın, İsrail’in de 700 bin civarı turist potansiyeli bıçak gibi kesilmişti. Türkiye turizmden başka büyük getirisi olmayan bir ülke. Üretime dayalı yatırım yapılmıyor. Türkiye’de başka büyük sektör yok. Bunu bu günden yarına ‘pat’ diye kesmeniz doğal olarak bu milli markanın daralmasına neden oldu. Aslında 54 tane de yan sektörü destekliyor. Kimse böyle bir yükü kaldıramaz. Ancak Türk turizm sektörü dayanışma içinde bu zorluğu kaldırabiliyor. Ne yazık ki masada yokuz. Masada turizmciler de olmalı. Büyük bir sinerji yaratılarak, yeni yasalaşma doğrultusunda atılım, ikinci turizm ihtilali yaratılabilir. Son zamanlardaki iki atılım bizi umutlandırdı. ‘Last minute’ dediğimiz ‘son dakika’ satışları yapıldığı döneme denk gelince turizmci umutlandı.”

İLK KAFİLE ÖZDERE’YE

Antalya’ya ilk gelen Rus turist kafilesinden sonra ikinci kafilenin İzmir’in gözbebeği Özdere’ye geleceğini vurgulayan İşler, “Bu bizim için çok önemli. Ege’ye Rus turist az geliyordu. Rus turistin Ege’ye kayması ile kan kaybımızı donduracağız. Ruslar yeni yerler keşfetmiş olacak. Daha önce Antalya’nın fiyat kırmasıyla tur operatörleri o bölgeyi tercih ediyordu. Ancak şimdi ikinci bir destinasyon açılmış oldu. Antalya’dan sonra ikinci Rus kafilesi Ege’ye, İzmir’e Özdere’ye geliyor. 300’er kişi olarak başlayacak. İlk etapta 4 bin ile 6 bin arası Rus turist gelecek. Artık ezber bozuldu.”

Kaynak: Hürriyet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.