site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Rus Belgesel Ekibinden Başkan’a Ziyaret

Rus Belgesel Ekibinden Başkan’a Ziyaret
21.10.2014
A+
A-

rus ekibi 1

Rus belgesel çekim ekibi Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı ziyaret etti. Ege Bölgesi’ndeki antik kentlerin tarihini anlatan ekip Başkan Bakıcı ile Efes başta olmak üzere Selçuk’un tarihi değerleri hakkında sohbet etti.

Yönetmen Aleksander Krutov öncülüğünde Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı ziyaret eden Rus belgesel ekibi, çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Türkiye’de kendilerini asla yalnız hissetmediklerini belirten ve Ege Bölgesi’nde yer alan tarihi değerlerin Rusya’da ve tüm dünyada tanıtılması için çaba harcadıklarını ifade eden YönetmenAleksanderKrutov; “Selçuk oldukça ilginç bir yer. Tarih ve doğa burada iç içe. Çok eski medeniyetlere bu toprakların ev sahipliğini yaptığını düşünmek gerçekten çok heyecan verici” dedi.

Rus belgesel ekibinin yapmış oldukları bu ziyaretlerinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Bakıcı, “8 bin 500 yıllık bir tarihe ev sahipliği yapan ilçemizin tarihi dokusunu koruyarak bu dokuyu geleceğe aktarmak istiyoruz. Dünyanın her yerinden gelen misafirlere kapımız her zaman açık. Bu kadar önemli bir beldenin tüm dünyada tanınmasını istiyoruz” dedi.

Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel’in de katıldığı ve Selçuk ile ilgili çeşitli sorulara cevapların verildiği bu ziyarette konuk belgesel ekibine Başkan Bakıcı tarafından ilçenin simgesinden biri olan Artemis heykelciği hediye edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.