site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Rumeli rüzgarı Efes Kent Belleğinde esti

Rumeli rüzgarı Efes Kent Belleğinde esti
16.02.2016
A+
A-

Geçtiğimiz yıl her Perşembe şiir dinletilerinin düzenlendiği Selçuk Efes Kent Belleği bu kez göçün sebep olduğu acıları, hasreti, dramları ve vatan toprağının kutsallığını konu alan duygu dolu şiirlerin okunduğu adres oldu. Selçuk Belediyesi’nin katkı sunduğu   “Şiirimin Dili Rumeli” adlı şiir dinletisini Selçuk Efes Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği düzenledi.

Selçuk Belediyesi katkılarıyla Selçuk Efes Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği’nin düzenlediği “Şiirimin Dili Rumeli” adlı şiir dinletisine Selçuk Efes Kent Belleği ev sahipliği yaptı.  Selçuk Efes Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri, gençler ve çocukların da şiir okuduğu gecede duygulu anlar yaşandı. Büyük beğeni toplayan gecenin onur konuğu ise 30 yılı aşkın bir süredir Balkan camiasına emek veren, Balkan aşığı olarakta bilinen şair, araştırmacı yazar Mustafa Serbest’ti. Murat Gezer’in ney ve bağlama ile eşlik ettiği gecede Balkanlardan göç etmiş vatandaşların duygularını, acılarını, hasretliklerini anlatan bir çok şiirler okundu.  

açılış konuşmasını yapan Selçuk Efes Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği Başkanı Ali Akyüz; “Bizler Rumeli Göçmenleri olarak gerek Balkan Harbi gerek mübadele sürecinde gerekse 1950’li yıllarda yapılan serbest göçmen sürecinde ilçemize göç etmiş kardeşlerimizin duygularını, acılarını, hasretliklerini sizlere bu akşam şiir diliyle aktarmaya çalışacağız.”

Derneğin çalışmalarından bahseden Akyüz; “Yıllar önce bu topraklara göç etmiş ailelerimizin yaşlılarını derneğimizde ağırlayarak bir sohbet ortamı oluşturuyoruz ve bu sohbeti kayıt altına alarak bu kayıtların bir nüshasını derneğimize bir nüshasını da ilçemizin Kent Belleğine teslim ediyoruz. Böylelikle de bu ailelerin bu yaşanmışlıklarını gelecek nesillere aktarılmasında katkı sağlıyoruz.” dedi.    

Selçuk Belediyesine katkılarından dolayı teşekkürlerini sunan Dernek Başkanı Akyüz; “Gecemizin hazırlanmasında emeği geçen, her zaman olduğu gibi bu gece de bizden desteğini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Dr. Dahi Zeynel Bakıcı olmak üzere belediyemizin Kültür İşleri Müdürlüğü ve çalışanlarına katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.     

Balkan Türklerinden bahseden dinletinin konuğu şair, araştırmacı yazar Mustafa Serbest; “Anadolu’dan Balkanlara giden Türkler her zaman Mevlana’nın hoşgörüsünü, Yunus Emre’nin öz Türkçesini, Karacaoğlu’nun doğa sevgisini, Dadaloğlu’nun mücadelesini ve Toros Dağlarının yüceliğini Balkanlara taşımışlardır. Bugün Balkan Türkleri gururlu, haysiyetli dik duruş sergiliyorlarsa bu saydıklarımın ve Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gittikleri içindir.” dedi.   

Türkülerinde söylendiği etkinlik gecenin sonunda Selçuk Belediyesi tarafından konuk yazar Mustafa Serbest’e hediye takdim edilmesi ve düzenlenen kokteyl ile son buldu. 

rumeli-rzgari

rumeli-rzgari1

rumeli-rzgari14

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    AKP li Selçuk Belediyesi Kent Belleğinin önemini ve işlevini kavrayabildilermi acaba ?