site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Rumeli Göçmenleri dayanışma gecesinde buluştu

Rumeli Göçmenleri dayanışma gecesinde buluştu
10.03.2016
A+
A-

Selçuk Efes Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği her yıl düzenlemiş olduğu dayanışma ve kaynaşma gecesinin 5. Yılını Hitit Otel & Restaurantta gerçekleştirdi.

Geceye Torbalı, İzmir ve İstanbul Rumeli Göçmenleri dernekleri’de renk kattı. Oldukca kalabalık olan Dayanışma Yemeği şiirler , türküler, halaylar eşliğinde coşkuyla gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Selçuk Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği Başkanı Ali Akyüz gecede yaptığı konuşmada:”Sayın Belediye Başkanım Aramıza İstanbul İzmir aydın ve çevre ilçelerden katılan Rumeli göçmen derneklerinin değerli temsilcileri siyasi parti başkanları oda başkanları sivil toplum kuruluşu başkanları değerli basın mensupları sevgili Selçuklu hemşerilerimiz derneğimizin bu yıl beşincisini düzenlediği kaynaşma ve dayanışma gecesine hoş geldiniz şeref verdiniz. Bizler balkanların soğuk iklimin bir o kadar sıcak kanları insanları Rumeli göçmenleri olarak balkanlardan göç eden hemşerilerimizi bir araya getirerek kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimize sahip çıkmak onları yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yine sizlerinde desteği ile bundan beş yıl önce 13 nisan 2011 tarihinde derneğimizi kurduk ardından geçen bu beş yıllık zaman zarfı içinde kültürel etkinlikler düzenleyerek bu günlere ulaştık emeği geçen tüm hemşerilerime çok teşekkür ederim.

Değerli dostlar sizlere derneğimizin yapmış olduğu çeşitli kültürel etkinliklerinden kısaca bahsetmek istiyorum geleneksel hala getirdiğimiz her yıl mart ayının ilk haftası dernek üyelerimiz ve dostlarımız arasındaki birlik ve bütünlüğü arttırılması amacıyla bu akşam olduğu gibi bir kaynaşma ve dayanışma gecesi düzenledik hemen ardından baharı karşılamak için mayısa ayının son haftası Selçuk Pamucak tesislerde bir bahar şenliği düzenliyoruz yine ardından eylül ayının ilk haftası balkanlardan göç eden hemşerilerimizi ve dostlarımız tekrar o topraklara götürmek adına bir balkanlar turu düzenliyoruz değerli dostlar ayrıca Selçuk halk eğitim merkezi müdürlüğü ile derneğimiz arasında yapılan anlaşma ile folklor çalışmalarımız devam ediyor yine dernek üyelerimizin katılımlarıyla oluşturduğumuz şiir dinletileri ve tiyatro çalışmaları da şuan derneğimizde devam ediyor katılmak isteyen dernek üyelerimize duyurmak istiyorum.

Değerli misafirler Ülkemizde son zamanlarda yaşanan terör olaylarında silahlı kuvvetlerimiz emniyet mensuplarımıza ve masum vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Sevgili dostlar gecemizin hazırlanmasında emeği geçen başta yönetim kurulu gençli ve kadın kollarımıza teşekkürlerimi sunuyorum yapmış oldukları katkılardan dolayı da Selçuklu esnaf ve iş adamlarımıza da çok teşekkür ederiz” dedi.

Sunuculuğunu Arteks Metin Cihanger’in yaptığı gecede, Grup Özgürlük Burhan ASLAN, Rumelili sanatçı Ramazan GÜNAY, Emre – Erşan İkilisi, Melnissa Bando grubu katılarak katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. En son dernek üyeleri ve geceye katlan misafirler gelenekselleşen gecenin 5. Yıl dönümü pastasını kestiler.

Haber: Mehmet Uyaroğlu

IMG_2342

IMG_2353

IMG_2371

rumeli_gocmenleri_selcuk1

rumeli_gocmenleri_selcuk2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.