site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Reuters: Dağlıca’da 15 Asker Şehit Oldu

Reuters: Dağlıca’da 15 Asker Şehit Oldu
06.09.2015
A+
A-

daglica-da-hain-saldiri-15-asker-sehit-oldu

Reuters’dan servis edilen bilgiye göre Hakkari Dağlıca’da gerçekleşen mayınlı saldırı sonucu 15 asker şehit oldu.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde yola döşenen mayın, askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’liler tarafından patlatıldı.Reuters’ın verdiği bilgiye göre saldırı’da 15 asker şehit oldu.

2 KOBRA ARACI PARÇALANDI

Alınan bilgilere göre akşam saatlerinde Dağlıca Yeşiltaş Karakolu’na bağlı birlikler karakol istikametinde ilerlediği sırada, PKK terör örgütü 100 metre aralarla döşediği mayınları Yeşiltaş Köyü yakınlarında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Meydana gelen patlamalar sonucu 2 kobra aracının parçalandığı öğrenildi.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Olayda yaralanan askerlerden 6’sı Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şehit ve yaralı sayısı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Güvenlik güçlerinin, bölgede hava destekli operasyon başlattığı bildirildi.

TERÖRİSTLERDEN ÖLENLER VAR

Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari’de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

F-16’LAR HAVALANDI

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör saldırısının ardından havalanan F-16 ve F-14 uçakları ile terör örgütüne yönelik ilk etapta hedeflenen 10 nokta bombalandı.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    400 ısteriz 400

  2. Anonim dedi ki:

    400 millet vekili vermediğiniz için bunlar oluyor diyor. Şehitler gelmeye devam edecek diyor. İtiraf ediyor. AKP SEÇMENİ NE ZAMAN AYILACAKSINIZ ? BU CİNAYETLERE DAHA NE KADAR SEYİRCİ KALACAKSINIZ ?

  3. gulcin sağlam dedi ki:

    Hicbir degerimize guzelligimize sahip cikmiyoruz.Sadece is isten gectikten sonra ah ah vah vah…Allah akil fikir versin ve halkin şu bencillik hirkasini atmalarini saglasin insallah…ve bize de yilmamamiz icin guc versin…