site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ranta Değil, Üretime Dayalı Ekonomi Hedefi

Ranta Değil, Üretime Dayalı Ekonomi Hedefi
09.10.2015
A+
A-

Senem kilic2

MHP İzmir 1’inci Bölge 2’nci sıra Milletvekili Adayı Senem Kılıç, istihdamı teşvik edici politikalarla, her yıl 700 bin kişiye yeni iş olanağı sağlayacaklarını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1’inci Bölge 2’nci sıra Milletvekili Adayı Senem Kılıç, Türk milletinin iktidarı kendilerine layık görmesi durumunda, ekonomik alanda derin ve köklü değişikliklere imza atarak Türkiye’yi hak ettiği seviyelere taşıyacaklarını söyledi.

Önceliklerinin istihdam sağlayacak üretimin teşvik edilmesi olduğunu belirten Kılıç, “Ülkemizin sahip olduğu bütün üretim faktörlerini, etkin ve verimli bir şekilde değerlendirerek en üst düzeyde üretim sürecine dahil edeceğiz” dedi.

“İstihdamı esas alan ekonomi programının uygulamaya konulmasıyla, rant ekonomisine hapsolmuş ülkemizi yatırım-üretim ekonomisine taşıyacağız” diyen Senem Kılıç, bu sayede istihdamı sürekli artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

ÜRETEN KESİM, ACİL DESTEKLENMELİ

İstihdamın teşvik edilmesiyle birlikte, her yıl 700 bin kişiye yeni iş imkanı sağlayacaklarını dile getiren Kılıç, şunları söyledi: “Bu rakam, işsizliğin yüzde 30’lar seviyesine ulaştığı genç nüfus için, güvenli bir gelecek ve istikrarlı bir ülke anlamına geliyor. Uzun zamandır orta gelir tuzağı içinde bocalayan ekonomimiz, son gelişmelerin ardından derin bir yara aldı. Bu da milletimize işsizlik ve geleceksizlik olarak yansıyor. Ekonomimizin bel kemiği olan KOBİ’lerimiz ağır borç altında eziliyor ve üretemez hale gelmiş durumda. Acilen üreten kesimi desteklemeli ve içine düştüğü durumdan çıkarmalıyız. Bir kerelik yapılan satılan inşaatlar yerine, milletimize yıllar boyu ekmek getirecek üretimhaneler kurmalı, sanayimizi güçlendirmeliyiz. Bunun farkında olduğumuz için de ranta değil, üretime dayalı bir ekonomik programın temellerini atacak ve bu programı büyük bir kararlılıkla uygulayacağız”

KAYNAK HAZIR

Kamu alanında çalışanların da ciddi sorunları olduğunun altını çizen Senem Kılıç, 4 C ve taşeron olarak çalışanların tümünü kadroya alacaklarını kaydetti. Kamuda da yeni iş imkanları sunulacağını açıklayan Kılıç, “120 bin öğretmen, 60 bin emniyet personeli, 25 bin sağlık personeli ve 20 bin engelliye kamuda istidam sağlayacağız. Hepsinin kaynağı şimdiden hazırlanmış ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin yetkili makamlarınca kamuya sunulmuştur. Biz MHP olarak, milletimizin çalıştığı ve ürettiği bir ülkeden yanayız. Geleceğimizi de bu yönde planlıyoruz” ifadesini kullandı.

Senem kilic1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.