site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Radar değil tuzak

Radar değil tuzak
13.07.2016
A+
A-

Yollara yerleştirilen radarlar, hız kontrolünün yanı sıra kazalara da davetiye çıkarıyor. Radarın amacının dışına taşındığını söyleyen Doç. Ergün, çilenin önüne geçilmesi için önerilerde bulundu.

Dokuz günlük Bayram tatilinde sürücüleri, yollardaki trafikten daha çok uygulamalar çileden çıkardı. Türkiye’de mevcut yönetmeliğe göre, otomobiller için otoyollarda 120 km. olan hız sınırı, şehir dışındaki bölünmüş yollarda 110 km. çift yönlü karayollarında 90 km. ve yerleşim yerlerinde 50 km. İstanbul, Bursa, Ankara gibi büyükşehirler ve çevre illerden İzmir ve Antalya gibi şehirlere karayoluyla giden tatilciler, yolların şehiriçi bölümlerinde trafiğe, şehirlerarası yollarda ise ‘radara’ takıldılar. Bu da şikayetleri beraberinde getirdi.

SADECE ZAMAN KAYBI

Gelişmiş yollara rağmen sürücü ya da yaya hatalarıyla yaşanan kazaları en aza indirmek için pek çok noktada hız limitlerinin en aza indirilmesi ve bazen rampa inişlerindeki ‘tuzak’ gibi açık ve gizli radar uygulamaları, yollardaki zaman kaybını ve ulaşım sürelerini daha da uzatarak kurallara uyan sürücüleri de çileden çıkardı.‘Bazı yollarda 50 kilometre hızla nasıl gideceğiz’ diyen sürücüler, radarların aslında bir tuzak olduğunu,konuşlandırılan bölgelerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini savundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.