site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Protokol üyelerinden meslek dersi

Protokol üyelerinden meslek dersi
21.02.2019
A+
A-

Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen “2023 Eğitim Vizyonu Çalışmaları Kapsamında İlham Veren Buluşmalar Doğrultusunda Kariyer Planlaması” toplantısında protokol üyeleri öğrencilerle buluştu. Kendi kariyer yolculuklarını ve meslek tercih sebeplerini Selçuklu öğrencilerle paylaşan isimler arasında Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Vekili Ömer Eşit, Selçuk İlçe Tarım Müdürü Mustafa Acargil, Selçuk İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yalçın, Selçuk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Samsa gibi isimler yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci’nin ardından Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı bir konuşma yaptı. Öğrencilere meslek seçimi konusunda önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Bakıcı; “ İyi bir meslek sahibi olmak için mesleğinizi seçerken; mutlu olacağınız, size haz verecek, severek yapacağınız bir mesleği seçmelisiniz. Tüm bunlar için iyi bir eğitim almalısınız. Dolayısıyla yapacağınız işi eğitim alarak, gerekli donanımlara sahip olarak icra ederseniz; o meslekte çok başarılı ve mutlu olursunuz” dedi.

Meslek liseleri memleket meselesidir

Konuşmasında meslek liselerinin önemine de değinen Başkan Bakıcı; “Eğer bir mesleğe yönelecekseniz o mesleğin size çok önemli getirilerinin olması gerekir. Meslek liseleri, meslek yüksekokulları ve teknik üniversiteler sizlerin meslek seçimi için olduğu kadar ülkemizin gelişmişliği açısından da büyük önem taşımaktadır. Meslek liseleri memleket meselesidir” dedi.

Kendi kariyer yolculuğunu anlatan; eğitim hayatı hakkında da bilgi veren Başkan Bakıcı; “Bir öğretim üyesi olarak ülkemizdeki yükseköğrenimin en güçlü ayağının meslek yüksekokulları olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Gelişmiş ülkelerde okullar içerisinde meslek yüksekokullarının ağırlığı % 70’dir. Bizde bu oranlar henüz istenilen seviyede değildir” dedi.

İyi planlama, iyi eğitim doğru meslek

Meslek seçiminin hayattaki en önemli seçimlerden biri olduğunu belirten Başkan Bakıcı; Kendi seveceğiniz mesleğe yönelik tercihlerde bulunmalısınız. Lise ve üniversite seçimlerimizi ona göre yapmalısınız. İyi bir planlama ile iyi bir eğitim alabilir; iyi bir meslek sahibi olabilirsiniz. Tüm bu planlamaları yapmadan önce aklınızda bulundurmanız gereken bir husus var. Hayatta her şeyi yapabilirisiniz. İyi bir meslek sahibi olabilirsiniz. Ama bu mesleği iyi bir insan, iyi bir yurttaş olarak icra etmeniz de en az seçtiğiniz mesleği iyi bir şekilde yapmak kadar önemlidir. Bu konuya yerel bazda örnek göstermek gerekirse; kendimize, ailemize öncelikli olmak kaydıyla çevremize, kentimize ve ülkemize faydalı olmak için çabalamalısınız. Ayrıca hemşehri hukuku içerisinde iyi bir hemşehri olmak vardır” dedi.

Belediye başkanlığının bir meslek olmadığının altını çizen Başkan Bakıcı; “Belediyecilik vatandaşların doğumundan ölümüne kadar her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı hizmetlerin bütünüdür. Tercihlerimizi hayatta bizi mutlu edecek meslek yapmanızı temenni ederim” diyerek konuşmasını noktaladı.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından diğer protokol üyeleri de meslek seçimi ve kendi kariyer yolculukları hakkındaki fikirlerini Selçuklu öğrencilerle paylaştılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.