site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Portekiz’in Fatima Kasabası İle Selçuk Kardeş Şehir Olacak

Portekiz’in Fatima Kasabası İle Selçuk Kardeş Şehir Olacak
09.07.2014
A+
A-

portugal-fatma

Hristiyan dünyası için önemli yere sahip olan ve Meryem Ana’nın görüldüğüne inanılan Portekiz’in Fatima kasabası ile Meryem Ana Evi’nin bulunduğu İzmir’in Selçuk ilçesi kardeş şehir oluyor.

Uzun zamandır karşılıklı yürütülen görüşmeler neticesinde Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı beraberindeki resmi heyetle birlikte, Fatima kasabasının bulunduğu Portekiz’in Ourém Belediyesi ile karşılıklı İşbirliği anlaşması imzalamak üzere Portekiz’e gidiyor. Portekiz’de imzalanacak İşbirliği Anlaşmasından sonra Ourém Belediye Başkanı beraberindeki heyet ile Selçuk’a gelip nihai Kardeş Şehir Protokolü imzalayacak.

Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerinin mensubu oldukları parti temsilcilerinin yanı sıra Selçuk Ticaret Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesinin de katılacağı ziyarette Ourém Ticaret Odası ile de resmi temaslarda bulunulacak.

Kardeş şehir protokolü ile hem Selçuk’un hem de İzmir’in kazanacağını vurgulayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı “ 12 Temmuz’da Fatima’ya yapacağımız ziyarette iki farklı kültürün sosyal, kültürel ve ticari işbirliklerinin ilk adımını atacağız. Her yıl on milyonlarca turist ağırlayan inanç turizminin yoğun olduğu Fatima ve Selçuk ‘un işbirliği ile dev bir tanıtım hamlesi yaratacağımızı düşünüyorum. Fatima ile yapacağımız ortak projeler sayesinde Fatima’yı ziyaret eden Hristiyanlar Selçuk’u ve Meryem Ana Evini de tanıyacaklar. Selçuk’a ve İzmir’e gelen turist sayısı artacak. Böylece yaptığımız bu inanç turizmi hamlesiyle de hem Selçuk hem de İzmir kazanmış olacak” dedi.

Selcuk Belediyesi Logo-fatima

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    yine bedava tatil var desene sizlere dünya size güzel halk yansın