site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Polonya Başkonsolosu’ndan Başkan Bakıcı’ya ziyaret

Polonya Başkonsolosu’ndan Başkan Bakıcı’ya ziyaret
27.06.2016
A+
A-

Polonya Başkonsolosu Grzegorz  Michalski Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Uzun zamandır Türkiye’de görev yapan büyükelçi Selçuk’un tarihi ve kültürel değerler açısından çok önemli bir yer olduğunun altını çizdi.

Görev sahası Ege kıyıları

İstanbul’da görev yapmasına rağmen görev sahasının Ege kıyıları olduğunu belirten Polonya Başkonsolosu Grzegorz  Michalski, bu zamana kadar Selçuk’u ziyaret etmemesinin kendisi adına bir eksiklik olduğunu yorumladı. Çalışma alanının uluslararası ilişkiler olduğunu ifade eden Polonya Başkonsolosu Grzegorz  Michalski, Türkiye’de tırmanan terör olaylarına da dikkat çekerek; bir süre sonra bu durumun düzeleceğine inandığını, Polonyalı turistlerin Türkiye ve özellikle de Ege kıyılarını ziyaret etmesine engel teşkil etmemesi gerektiğini kaydetti.

İki ülke ilişkileri her zaman kardeşçeydi

Polonya Başkonsolosu Grzegorz  Michalski’ye ziyaretinden dolayı teşekkür eden Başkan Bakıcı; “Türkiye ve Polonya İlişkilerinin tarihin her safhasında üst düzeyde olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Her iki ülkenin de birbirine yaklaşımı kardeşçe olmuştur ve devam etmektedir. Dolayısıyla bu tarihi bağlarımızdan gelen yakınlığın getirdiği dostane havayı burada da Polonya Başkonsolosu Sayın Grzegorz  Michalski vasıtasıyla ifade etmek çok daha hoş. Türkiye ile Polonya’nın hem mali anlamda, hem de kültürel anlamda yakın ilişki içerisinde olduğunu çok daha rahat söyleyebiliriz” dedi.

Yapılan bu ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Bakıcı; “Bizler bu dostluğun daha üst noktalara taşınması açısından gerekli adımları atıyoruz” dedi.

Selçuk’un kültürel ve tarihi yapısı açısından Başkonsolos Michalski’nin anlamlı cümleler kurduğunu ifade eden Başkan Bakıcı, ziyaretin sonunda Başkonsolos Michalski’ye Artemis Heykeli hediye etti. Polonya Başkonsolosu Grzegorz  Michalski ise Başkan Bakıcı’ya Türk – Polonya İlişkilerinin tarihini anlatan bir kitap hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.