site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

PKK’nın Sözde “Asayiş Birimi” Diyarbakır’da Ortaya Çıktı

PKK’nın Sözde “Asayiş Birimi” Diyarbakır’da Ortaya Çıktı
10.07.2013
A+
A-

pkk-nin-asayis-birimi-diyarbakir-da-ortaya-ciktiPKK’nın gençlik yapılanması çerçevesinde oluşturulan “asayiş birimi” bu kez de Diyarbakır’da ortaya çıktı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde geçen ay araçları durdurup arama yapması tepki çeken PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H), bu kez Diyarbakır’da ortaya çıktı. Diyarbakır’ın Merkez Sur İlçesi Fiskaya semtinde çekildiği belirlenen görüntülerde, yüzü maskeli grup “Asayiş Birimi” kuruluşunu ilan ettiğini açıkladıktan sonra, bölgeye gelen polislerle çatıştı.

PKK’nın “Asayiş Birimi”nin Dicle Nehri kenarında tören düzenleyip kameraya kaydettiği bu görüntüler dün ortaya çıktı ve Twitter hesapları üzerinden paylaşıldı. Görüntülerde, Diyarbakır’da “Murat İzol Asayiş Birimi” kurduklarını ilan eden göstericilerin, Öcalan’ın fotoğrafının asılı bulunduğu bir masanın önünde açıklama yapması yer aldı. PKK’yı simgeleyen flamaların taşındığı tören görüntülerinde, toplanan ve yüzleri kapalı olan kişilerin sık sık Öcalan lehine slogan attıkları görüldü. Görüntülerde, grubun bildiri okuyup dağılmasından sonra olay yerine gelen polislerle çatışma sahneleri de yer aldı.

PKK’nın “Asayiş Birimi”ne adı verilen 19 yaşındaki Murat İzol, geçen 28 Mart’ta polisten kaçarken atladığı Dicle Nehri’nde boğularak ölmüştü.

Cizre’deki 11 kişi tutuklandı

Öte yandan, Cizre’de üniforma giyerek yol kontrolü yapan PKK’nın “Asayiş Birimi”ne yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 10 kişi de savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Cizre’de tören düzenleyerek kuruluşlarını ilan eden ve yol kontrolü yapan grup ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan 11 kişiden 10’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Serbest bırakıldıktan sonra firari olduğu belirtilen bir kişinin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü belirtildi.

YORUMLAR
  1. RÜZGAR dedi ki:

    HEEY !.. KİMSE YOKMU ? ÜLKEMİN İÇİNDE BAŞKA BİR ÜLKE KURULMUŞ. HÜKÜMET NERDESİN ? AKP NERDESİN, YANDAŞ VE YALAKALAR NERDESİNİZ ? AKP YE OY VEREN SEÇMENLER OLAN BİTENDEN HABERİNİZ VAR MI ?