site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Patrik Bartholomeos’tan Şirince’de barış mesajı

Patrik Bartholomeos’tan Şirince’de barış mesajı
10.02.2015
A+
A-

selcukpatrik-5

Aziz Voukolos Bayramı dolayısıyla İzmir’e gelen Ortodoksların Ruhani Lideri Patrik Bartholomeos’un son durağı Selçuk oldu. Selçuk’un Şirince Mahallesi’nde restorasyonu kısa bir süre önce tamamlanan Dimitros Kilisesi’nde bir ayin düzenleyen Patrik Bartholomeos barış ve dostluk mesajları verdi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Selçuk Şirince’deki Dimitrios Kilisesi’nde akşam ayinine katıldı. Bartholomeos, İzmir programı çerçevesinde Selçuk ilçesine gelişinde, Kaymakam Ayhan Boyacı ve Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamlarında ziyaret etti.

Kaymakam Boyacı, ziyarette, Patrik Bartholomeos’a Selçuk’un simgelerinden Artemis heykelciği ile Atatürk’ün Nutuk kitabını hediye etti. Bartholomeos, bir arkadaşının Nutuk’u Rumca’ya çevirerek iki cilt olarak yayımladığını söyledi.

Bartholomeos’a sonraki durağı Selçuk Belediyesinde Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı tarafından Aziz Yuhanna ikonası hediye edildi. İkonayı öperek teslim alan Bartholomeos, Selçuk Belediyesinin 8 Mayıs’ta kutlanan Saint Jean Yortusu’nun geleneksel hale getirilmesi konusundaki çalışmalarına elinden gelen desteği vereceğini, gerekli izinlerin alınması halinde kendisinin de bu yortuya katılacağını ifade etti.

Belediye ziyaretinin ardından Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı eşliğinde Şirince’ye giden Bartholomeos, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen Dimitrios Kilisesi’nde düzenlenen akşam ayinini yönetti.

İzmir’in yanı sıra Kuzey Yunanistan’dan da çok sayıda Ortodoksun katıldığı ayinde, dualar sırasında bir sokak köpeğinin Bartholomeos’un yanına gelmesi ilginç görüntülere sahne oldu. Patriğin şeker vererek asasıyla sevdiği köpek, ayin sonuna kadar kilisede kaldı.

Kilise ibadete açıldı

Bartholomeos, ayinin sonunda cemaate hitab etmek üzere Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı’ya söz verdi.

Bakıcı, burada yaptığı konuşmada, herkesin ibadetini özgürce yapabildiği, barışın hâkim olduğu bir dünyayı umut ettiklerini, ilçedeki tüm ibadethanelerde ibadet yapılmasını istediklerini ifade etti.

Bugün ayin yapılan Dimitrios Kilisesi’nin de ibadete açılması için gerekli izinlerin alındığını bildiren Bakıcı, “Şirince’deki diğer kilise olan Saint Jean Kilisesi’nin de restorasyonunu tamamlayıp valimizle hükümetten ibadet iznini alarak ibadete açılmasını isteyeceğiz” dedi.

Ayin sonrası kilisenin bahçesine zeytin ağacı diken Patrik Bartholomeos, gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen hava muhalefeti nedeniyle İzmir programını bir gün erken sona erdirdi.

Şirince’den İstanbul’a gitmek üzere Adnan Menderes Havalimanı’na giden Bartholomeos’un yarın Alsancak’taki Aya Fotini ve Çeşme’deki Aziz Haralambos Kilisesi’ndeki programları iptal edildi.

Bartholemeos, İzmir programını İstanbul’da kar yağışı beklentisi nedeniyle erken tamamlamak durumunda kaldığını belirterek, buna karşın İzmir’den memnuniyet verici anılarla döndüğünü belirtti.

selcukpatrik-4

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    ne mutlu zeynelcim sana BİR DİKİLİ AGACIN OLDU,

  2. Anonim dedi ki:

    papazada belediyede iş sözü verildimi acaba..hani bunlar her gelene iş vaadi veriyolar ya olurmu olur

  3. sabıkalı dedi ki:

    helal sana büyük başkanım

  4. Anonim dedi ki:

    ALEMSİNİZ ÇOCUKLAR VALLA HELAL OLSUN SİZE. BU ARADA KOCA BELEDİYE BAŞKANI SELÇUKTA MİLLETE MAKARA MALZEMESİ OLDU. ÇOK ZOR İŞİ ÇOK.