site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Paraşüt Şampiyonası sona erdi

Paraşüt Şampiyonası sona erdi
09.09.2016
A+
A-

Selçuk Efes Havaalanı, Türk Hava Kurumu (THK) 44.Türkiye Paraşüt Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Şampiyonada dereceye giren paraşütçülere madalya ve takımlara kupa takdim edildi.

Selçuk Efes Havaalanında düzenlenen Şampiyonanın kapanış törenine Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, ilçe Emniyet Müdürü Uğur Er, THK Havacılık Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz ve paraşütçüler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan 44. Türkiye Paraşüt Şampiyonasının ödül töreninde ilk olarak THK Başkanı Kürşat Atılgan’ın mesajı okundu. Türkiye’nin dört bir yanından toplam 65 yarışmacının katıldığı şampiyonada hedef branşında 13, formation skydiving branşında ise 14 takım yarıştı. Dereceye giren sporcular ödüllerini protokol üyelerinin ellerinden aldılar.

Selçuk’ta destek görüyoruz

3 Eylül’de başlayan 44. THK Türkiye Paraşüt Şampiyonası’nın Kapanış Töreni’nde konuşan THK Havacılık Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz, kurum olarak sportif havacılığı desteklemeye her zaman önem verdiklerinin altını çizerek; “Biz paraşüt sporunu daha ileriye götürmek için çalışacağız. Bunu sadece THK’nın imkanlarıyla yapmak mümkün değil. Her gittiğimiz yerde mülkü amirlerin ve yerel yönetimlerin de desteği gerekiyor. Biz Selçuk’ta bu açıdan şanslıyız. Çok değerli bir kaymakamımız var her zaman desteğini arkamızda hissediyoruz. Çok çalışkan hem de çok değerli bir belediye başkanımız var. THK olarak sürekli desteğini arkamızda hissediyoruz. Bu destek varken, bize sadece iyi yönetim ve iyi planlama düşüyor” dedi.

Selçuk’a yakışan bir organizasyon

Ödül töreninde yaptığı konuşmasında böylesine önemli bir organizasyonun Selçuk’ta yapılmasının büyük anlam taşıdığına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmiş, dünyanın tanıdığı, gerçekten de her yönüyle nereden bakarsanız bakın muhteşem bir tarihiyle, doğasıyla verimli topraklarıyla fevkalade bir alanda yaşıyoruz. Böylesine önemli bir ilçede, böylesine önemli bir sporun yapılmasının anlamı birbirini güçlü kılacak bir şekilde ortaya çıkıyor” dedi.

THK Atatürk’ün yolunda

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise; paraşüt sporunun cesaret, yiğitlik ve heyecan isteyen bir spor olduğunu belirtti. THK’nun; Atatürk’ün, “İstikbal göklerdedir” sözü doğrultusunda çalışan bir kurum olduğuna dikkat çeken Kaymakam Boyacı; “1925 yılında kurulan bu yüce kurum bugün de en iyi şekilde görevini icra ediyor. Paraşüt eğitimi veren hocalarımı içtenlikle kutluyorum. Onlar hem eğitimci, hem de geçmişin çok önemli pilotları, paraşütçüleri ve havacılarıdır. Türkiye’de altı ilçede havaalanı var. Bir tanesi de burası kendimizi her zaman Selçuklular olarak mutlu, gururlu ve şanslı hissediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, THK Havacılık Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz ve Jüri Başkanı Ali Doğruöz dereceye giren sporculara ödüllerini verdiler. 44. THK Türkiye Paraşüt Şampiyonası’nın Kapanış Töreni toplu olarak hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

5-tj3a3960

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.