site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Pamucak’ta Çalışmalar Başladı

Pamucak’ta Çalışmalar Başladı
14.08.2014
A+
A-

pamucak1

Selçuk Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) Pamucak’ta ortak çalışma başlatarak bölgede oluşan su kanallarının temizliği ve ıslahına başladı.

Türkiye’nin en uzun sahillerinden biri olan Pamucak’ta Selçuk Belediyesi çalışmalara başlayarak bölgenin çevre düzenlemesinden, su kanallarının temizliğine kadar tüm yapısal çalışmaları yürütecek.

Alanda ilk önce yapılacak çalışmalar arasında su kanallarının çevresini kaplayan sazlıkların temizlenmesi yer alıyor. Daha sonra ise su kanallarının yatak zemin kotu dolgusu yapılarak yükseltilecek, suyun denize akışı sağlanacak ve bölgede durgun sudan kaynaklanan sivrisinek oluşumları, bitkilerin suyun içindeki çürümesinden kaynaklanan kötü kokuların ise önüne geçilecek.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ise Pamucak yolunun güzelleştirilmesi kapsamında öncelikli olarak yol refüjünün toprak dolgusu yapılıyor. Daha sonra ise içi bitkilendirilerek güzel bir görüntüye kavuşturulacak. Ayrıca aydınlatma komisyonu ile yapılan görüşmeler sonucunda yolun aydınlatılması ile ilgili olarak TEDAŞ tarafından yol refüjüne yapılacak direklerle aydınlatma sağlanacak.

Pamucak oteller bölgesi ile ilgili olarak da onaylı plana göre proje ve keşif çalışmaları yürüten Selçuk Belediyesi ekipleri, proje ve keşif çalışmalarından sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuru dosyası hazırlayıp Bakanlık’tan mali destek isteyerek bölgede kanalizasyon, arıtma, asfalt yol kaplaması, yol drenajı, kaldırımlar, bisiklet yolları, elektrik hatları, yol ve kaldırım aydınlatmaları, yeşil alan oluşturma gibi eş zamanlı olarak çalışmalara başlayacak.

pamucak2

YORUMLAR
  1. Vatandaş dedi ki:

    Yıllardır ihmal edilen Pamucak mevkii Zeynel Başkanımız sayesinde hakettiği değere kavuşacak

  2. anonim dedi ki:

    Bende başlığa bakınca sandım ki; başbakanın söz verdiği liman projesi başlatıldı. hani 35 projeden biri olan efes liman projesi vardı ya; bekliyoruz.bu haber diye yaptığınızı selçuk belediyesi her yıl yapıyor.

    1. selçuk dedi ki:

      nereye her yıl yapılıyordu ? o yüzden yıllardır perişan haldeydi değil mi baştan sona ? refüjlerdeki otlar yol kenarlarındaki otlar insan boyunu geçiyordu kaldırıma benzeyen taş yığınları vardı bilirsin belki vefa ülgür zamanında pamucağın temizliğini ada belediyesi yapıyordu şikayet ediyorduk yapsınlar deniyordu….ayrıca bakanlıklarla kavga edip bakın ben Selçuk için bakanlıkla bile kavga ediyorum diyen bir belediye başkanımız vardı bu yüzden hep gelecek olan yatırımların önünü kesti kendisi…herşeyin bir zamanı vardır inşallah bu güzel çalışmalar bittikten sonra pamucak mevkii cazibe merkezi haline gelecek gerektiği değere kavuşacak ileride de umarım kanal projeside yapılır Zeynel Başkanımıza teşekkür ediyorum bu güzel çalışmalar yüzünden…

  3. anonim dedi ki:

    İnşallah en kısa sürede bitirilir.

  4. apasel dedi ki:

    Şu Küçük Menderesin katledilmesine de artık bir DUR deyin Sayın Başkan.

  5. anonim dedi ki:

    Antik kanal projesi mi? eski başbakan,. yeni cumhur başkanı,, bin ali söz verdi kesin olur.genel seçimlere kadar bitireceklermiş.