site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Pamucak’a Kafe Geliyor

Pamucak’a Kafe Geliyor
06.12.2012
A+
A-

Selçuk Belediyesi Pamucak Sahilinde Antik Gemilerin bulunduğu noktada Pamucak adlı  Kafe – Restoran açmak için proje çalışmalarını tamamladı.

Selçuk Belediyesi tarafından Pamucak sahilinde hayata geçirilen “Efes Antik Liman Canlandırma Projesi” kapsamında 1700 yıl öncesinin gemi yapım tekniği kullanılarak inşa ettirilen biri ticaret diğeri de savaş gemisinin Pamucak Sahili’ne getirilmesinin ardından şimdi de belediye bölgede ailelerin keyifle vakit geçirebileceği bir Kafe-Restoran açmaya hazırlanıyor.

Doğal sit alanı dışına 250 metrekare açık, 250 metre kare kapalı olmak üzere toplam 500 metrekarelik bir alan üzerinde iki katlı yapılacak olan restoran yaz kış vatandaşlara hizmet verecek. Denizin keyfini çıkarmak ve antik gemileri ziyarete gelecek olan birçok vatandaş, Pamucak’ın doğasına uygun mimari tasarıma sahip restoranda vakitlerini keyifli bir şekilde geçirebilecek.

Pamucak Kafe için projelerin tamamlandığını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür  “Pamucak Kafe-Restoran ile Pamucak’ı biraz daha canlandıracağımızı düşünüyoruz. Proje aşaması tamamlandı. En kısa sürede ihale sürecini de tamamlayarak yaza kadar proje uygulamasını bitireceğiz. Yazın vatandaşlarımız bir taraftan denize girerken bir taraftan da restoranda ailesi eşi dostu ile self servis şeklinde yemek yiyebilecek. Kışın soğuk havalarda ise vatandaşlarımız şömine eşliğinde deniz manzarasının karşısında anın tadına çıkarabilecek” dedi.

YORUMLAR
  1. Cem can dedi ki:

    Iyi guzelde merkezdeki esnaf icin hic projeniz varmi saying baskan? Turizme yatirim yapmadiniz. Simdide zaten Selcuk merkezine gelen az Selcuklu ve turisti pamucak a cekin. Oradaki yatirima karsi degilim ama esnaf sizden destek beklerken boyle seyler yersiz oluyor. Birde yeri gelmisken su dut yoluna biseyler yap in artik. Selcukta insanlarin yuruyecegi bir tek yer orasi var ve siz hicbirsey yapmadiniz. Engelleyin motorlari, yoluda tartan pist yapin, pamucaka kadar uzatin bakin neler oluyor. Para yok demeyin. Bu halk icin artik sosyal bir seyler yapildigini gosterin yoksa bir daha secilmeniz hayal olabilir..

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    çok guzel bir çalisma ve hizmet çok daha onceleri buna benzer yerlerin pamucak’ta ve diger oren yerlerimizde de yapilmasi gerekirdi… Belediyemizi tebrik ediyoruz. bu isi anliyanlara vermek gerekir!!!!

  3. egnen dedi ki:

    Çok iyi, çok güzel umarım bir an önce gerçeklesir, lütfen iyi bir şeyler olurken elimizdeki güzellikleri kaybetmeyelim yada kaybolmaması için önceden önlem alınmalı..Zaten her yerde bir sürü şikayet var yeni bir şeye başlarken de gerekli önlemleri alın lütfen…mesela henüz temiz duran alanlara çöp getirmesin bu faaliyetler yada akşamcıların cam otel duraklarını naralar atarak kırmasına meydan vermesin bu çalışmaların sonucu yada kedisine köpeğine bakamayanın hayvanlarını bırakıp defolduğu yerler olmasın pamucak sahilleri…kolay gelsin herkese faydalı olsun…

  4. vatandas dedi ki:

    “sayın” baskan, kendisinden önceki başkan döneminden kalma projelerden esinlenerek sonunda pamucak a cafe/restoran kazandırma kararına varabilmiş… keşke sahil bandı projesini uygulasa da tek bir kafe yerine birden fazla mekan ortaya çıksa o zaman daha güzel olur… ve ayrıca, umarım bu mekan biracı yuvası olup çıkmaz…

  5. nuri kolarisoglu dedi ki:

    super proje belediye havuzunun ustundeki retaurant gibi iki uc yil islet sonra curumeye birak projesi olmasin isletemiyorsaniz isletebileceklere verin

  6. erdogan arna dedi ki:

    Deniz kenarı olan selçuk yıllarca hep denize arkasını döndü güzelim sahil terk edilmiş oteller yıkık dökük cevre düzenlemeleri yarım kalmış inşatlar en kirli nehir atıkları Adamın anasını soran sivri sinekler neymiş şindi göstermelik ahşap tekneler devamı ahşap kafe ler utanın bu kadar köklü tarih topraklar bu kadar köksüz ahşap kafe ler.

  7. selçuklu dedi ki:

    dutlu yolunda düzenlenmesini istiyoruz hem bizler yürüyüş yapıyoruz bazen de turistler efese yada selçuka dutlu yoldan yürüyorlar ama dutlu yolun hali içler acısı mesela iyi bir şekilde düzenlenirse ışıklandırma falan çok iyi olur gece de yürümek isteyen olur mutlaka… ayrıca dutlu yoldaki aslanlarında yenilenmesi gerek benim selçuklu olmayan arkadaşlarım aslanları çok beğendiler..

  8. Anonim dedi ki:

    Belediyenin Selçuğun merkezindeki esnafların sorunlarına çözüm bulmaktan veya dutlu yol için bir proje yapmaktan daha önemli işleri var bu aralar. Bir sonraki seçimleri nasıl kazanırım derdindeler.

  9. Atilla Dülge dedi ki:

    Söylem degil.Eylem önemli.Yanliz belediyenin zaten tesisleri var da ne oluyor,her tarafi mezbelelik.Birde dereli tesislerinin durumu ne olucak…!Önce var olanlara sahip cikilsin.SELCUK a yapilanlarin hepsinin basimizin üstünde yeri var, yeterki yapilsin.SELCUK herseyi hak ediyor.

  10. ERKANNN dedi ki:

    SİZ ÖNCELİKLE KAPATTIĞINIZ HAVUZ RESTAURANTI FALİYETE GEÇİRİNDE ONDAN SONRA PAMUCAK PROJESİNE BAKIN .AMA HAVUZUN BAŞINA YEMEYEN BİRİLERİNİ KOYUN Kİ BATMASIN SAYIN BAŞKAN ….GİDİLECEK BİR YER VARDI NEZİH BIR ORTAM OLARAK ŞU HALE BAKIN VIRANE GİBİ ŞU ANDA…..